Broodnodige zege Vlug & Vaardig op Stormvogels

In de zaterdag derde klasse B heeft Vlug & Vaardig door een belangrijke winst op concurrent Stormvogels de laatste plaats verlaten. De ploeg van Edwin van der Raad gaf door een 3-0 zege de rode lantaarn over aan CTO ’70 en klom over Stormvogels naar de twaalfde plaats.

De eerste twintig minuten waren voor Stormvogels, met daarin de grootste kans na een kwartier voor Mitchel Wesseling. Doelman Redouane Krap kwam goed zijn doel uit toen de spits van de gasten voor hem opdook. Ook rond de twintigste minuut kregen de bezoekers een paar goede mogelijkheden, maar in de 23ste minuut opende Vlug & Vaardig de score en kantelde de wedstrijd. Michiel van Tilburg gaf de bal mee aan Marvin Calor, die goed aflegde op Leroy Hardenberg: 1-0. Op slag van rust creëerde Hardenberg nog een grote kans toen hij door de verdediging slalomde en doelman Johan van der Linden de bal ternauwernood tot hoekschop wist te verwerken.

In de tweede helft verscheen Stormvogels-verdediger Tim Binkhorst in de spits om zo druk te gaan zetten. In plaats van een gelijkmaker, breidde de thuisploeg in de vijftigste minuut de voorsprong uit. Opnieuw op aangeven van Calor was nu Marco Brouwer ter plekke om van dichtbij te scoren: 2-0. Vlug & Vaardig gaf vrij weinig weg achterin, op één moment na, toen Björne Slobbe een kwartier voor tijd een niet te missen kans naast schoot. De drie punten leken binnen voor de Amsterdammers en de eindstand werd uiteindelijk op 3-0 bepaald. Een voorzet van invaller Earvin Wehl werd door Regilio Wooding in de laatste minuut binnen geschoten.

De drie punten kan Vlug & Vaardig heel goed gebruiken, want de ploeg van Edwin van der Raad gaat daarmee over CTO ’70 en Stormvogels heen. De Amsterdammers staan nu op een twaalfde plaats, wat aan het eind van de rit nacompetitie betekent. De achterstand op de veilige tiende plaats is vijf punten. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zaterdag derde klasse B.