Bruijnis vertrekt als directeur

Directeuramateurvoetbal Ruud Bruijnis vertrekt per direct bij de KNVB. Zijn gezondheidstoestand is de reden van zijn voortijdige vertrek uit Zeist. Bruijnis (59) werd twee jaar geleden ernstig ziek. Na behandeling en revalidatie pakte hij zijn werkzaamheden weer gedeeltelijk op. Ruim een halfjaar later zijn Bruijnis en het bestuur amateurvoetbal het erover eens dat hij niet voor de volle honderd procent kan terugkeren in zijn functie.

Bruijnisziet de realiteit onder ogen. “Ik kan me niet meer volledig inzetten voor de  KNVB. Dat is niet goed voor de KNVB. Ik merk dat ook mijn gezondheid daaronder lijdt. De sectie amateurvoetbal heeft een directeur nodig die volledig kan functioneren, daarover waren het bestuur en ik het snel eens.”

Voorzitteramateurvoetbal Bernard Fransen ziet het vertrek van Bruijnis als een aderlatingvoor de organisatie. “Ruud is een man met visie. Sinds hij in 1993 directeuramateurvoetbal werd, is hij een begrip geworden in het amateurvoetbal. Iedereen kent hem en spreekt met respect over hem. Ruud heeft het A-merk KNVB helpen ontwikkelen door goede relaties met alle stakeholders te onderhouden, waaronder de belangrijke relaties in Den Haag en op Papendal. Ruud spreekt de taal van het voetbal. Hij is betrouwbaar, heeft veel natuurlijk leiderschap en is een bijzonder fijn en integer mens. Ruud is een man die verbindt en aan een goede relatie heeft gewerkt met andere sportbonden. Het is niet eenvoudig een opvolger van zijn kaliber te vinden.”

Bruijnis begon in 1978 bij de KNVB als competitieleider amateurvoetbal. In 1993 benoemde het bestuur amateurvoetbal hem tot directeur als opvolger van Han van der Zeeuw. Onder zijn leiding veranderde de sectie amateurvoetbal van een organisatie met twintig landelijke afdelingen tot een eenheid die bestaat uitzes districten van praktisch gelijke grootte. Het aantal amateurvoetballers groeide gestaag en dankzij een doelgerichte marketingstrategie kregen nieuwe takken van voetbal de kans zich te ontwikkelen. Beach soccer,  35+/45+-voetbal,straatvoetbal en vrouwenvoetbal kenden de laatste jaren een ongekende groei.

Bruijnis stond ook aan de basis van talloze projecten die de steeds groter worden de maatschappelijke betekenis van voetbal onderstrepen. Bruijnis was sinds 2008ook lid van de UEFA commissie voor zaalvoetbal en beach soccer.

Anton Binnenmars is na het voortijdige vertrek van Ruud Bruijnis eindverantwoordelijke bij de sectie amateurvoetbal van de KNVB in afwachting van de afronding van de formele benoemingsprocedure van de nieuwe directeur amateurvoetbal. Binnenmars was tijdens het ziekteverlof van Bruijnis ook al eindverantwoordelijk. Het bestuur AV hoopt op korte termijn nadere mededelingen te kunnen doen over de opvolging van Bruijnis.

Foto: www.knvb.nl

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)