RODA-AGB

‘Bruut en briljant’ AGB geeft voetballes aan RODA’23, oud-Rodiaan Ilias Ahamout maakt indruk

RODA’23 viert deze periode heeft eeuwfeest. De 100-jarige speelde in de eerste helft als een bejaard voetbalteam tegen een fit en scherp AGB, dat RODA alle hoeken van het veld liet zien. De eindstand was genadig: 1-5.

RODA-AGB

Een sprankelend AGB was de baas in Amstelveen. Na een minuut stilte ging het gas erop bij AGB. RODA gaf daarentegen niet thuis tegen de Amsterdammers. Het was armoedig en apathisch wat de thuisploeg op de mat legde. AGB kwam met een strijdplan, waren scherp zoals een trainer-coach mag verwachten van zijn ploeg. Trainer-coach Imdat Ilgüy van AGB zag tot zijn genoegen dat zijn ploeg in de uitvoering dat deed wat was gevraagd. ,,We hebben aanvallend, verdedigend en in de omschakeling veel goed gedaan. Weinig tot niets weggeven. In de tweede helft werd het minder, toen speelden we met het gas er iets af. Ik heb ook een aantal wissels toegepast. Zondagmiddag was een goede wedstrijd tegen RODA, maar we zijn er niet. Als we dit elke week op de mat kunnen leggen, dan ben ik wel tevreden. Maar er is zeker nog ruimte voor verbetering”, vond Ilgüy.

RODA-AGB

Plaaggeest voor RODA was Ilias Ahamout. Hij wist voor rust drie van de vier doelpunten te maken voor AGB. De oud-Rodiaan, vorig seizoen nog actief voor RODA’23, liet zien welke kwaliteiten er nodig waren. Hij was ongenadig voor zijn voormalig ploeggenoten.

RODA-AGB

Werk aan de winkel in Amstelveen. ,,Ik verwacht meer”, was het commentaar van Bnar Tofeek. De coach van RODA wilde wel de credits aan AGB geven. ,,Complimenten. Ze waren veel scherper. Wij deden niet mee. Alles bij AGB ging voor het resultaat. Met snelle doelpunten, binnen twintig minuten vielen er drie doelpunten bij ons in het netje. Wij waren lief. Ik heb geen duels gezien die wij wonnen en dat was nu precies wat we afspraken. Ze waren simpelweg te goed. In de tweede helft zaten wij er ook doorheen. We hebben in elk geval een conditionele prikkel gehad. Ik heb gelukkig wel een strijdend en knokkend RODA gezien na een slechte eerste helft. Wij zijn daardoor niet helemaal naar de slachtbank geleid.”

RODA-AGB

Thomas Steinhart maakte de eretreffer. ,,Een mooi doelpunt, zoals was bedoelt. Nogmaals, alle credits naar AGB voor wat zij lieten zien op ons veld”, sloot verliezend coach Toofeek af.

thomas steinhart

Voor RODA zou dit wel eens belangrijke gevolgen kunnen gaan hebben als het dit ‘niveau’ vasthoudt. Er is nog een theoretische kans dat RODA de bekerpoule kan overleven, winst in Aalsmeer aankomend weekend is dan sowieso vereist. Belangrijker in Amstelveen is de aankomende Derby tegen Sporting Martinus, dat eveneens de grote vorm nog niet heeft gevonden. En laten die twee ploegen op de eerste speeldag van het competitieseizoen, zondag 24 september, elkaar al treffen.

Foto’s: Koos van der Leest

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)