agb - aalsmeer

Buffelend Aalsmeer wint met tien van AGB

FC Aalsmeer beleefde een beroerde augustus maand en ook op de eerste zaterdag in de meteorologische herfst was lange tijd geen echte glimlach op de gezichten te zien. In Amsterdam werd met 1-2 gewonnen AGB. Na de rode kaart van Oliver Rifai toonde de ploeg karakter en won alsnog, onverwacht.

Trainer-coach Imdat Ilgüy liet na de wedstrijd tegen JOS/Watergraafsmeer (4-2 nederlaag, red.) al optekenen dat zijn AGB nog genoeg tijd heeft om klaar te zijn voor het echte werk. Dat echte werk begon tegen promovendus FC Aalsmeer, dat vorig seizoen de titel opeiste in de zaterdag tweede klasse D.

agb - Imdat
Imdat Ilgüy kijkt aandachtig naar de verrichtingen van zijn equipe

De oefenperiode bij Aalsmeer verliep alles behalve vlekkenloos, forse nederlagen werden geleden. Wat verder opviel bij de Aalsmeerderders, is dat Calvin Valies nog altijd ontbrak en ook de nieuwe aanwinst Memeth Gencer liet zich niet zien tegen AGB. Trainer-coach Ted Verdonkschot blijft echter monter en positief, als altijd: “Dat zijn twee vleugelspelers. We doen het met de selectie die we wel hebben. We hebben nog genoeg kwaliteit.”

AGB miste twee seizoenen geleden op één haar na promotie. In de nacompetitie werd de ploeg van Ilgüy uitgeschakeld, na een sterk seizoen. Vorig seizoen werd de competitie afgesloten met een magere zesde plek, zonder tastbare prijs. Op het gastvrije sportpark van AGB ontspon zaterdagmiddag een alleraardigst duel tussen twee ploegen met aanvallende intenties. Overal op het veld werd met overtuiging (hoog) druk gezet. Geen enkele speler verzaakte. Dat er zo nu en dan ook slordigheden te bespeuren viel, nam het doorgaans kritische Amsterdamse publiek op de koop toe. Het gelijkopgaande duel was dus niet hoogstaand, wel vermakelijk. Aalsmeer was in fases bovenliggend, AGB had ook sterke delen in de eerste helft. De beste kansen waren voor de thuisploeg, maar debuterend doelman Marijn van Wandelen hield het Aalsmeer-hok schoon en zou zich later verder onderscheiden.

Het venijn zat in de staart van de eerste helft. AGB kreeg na een half uur spelen al enkele goede kansen. Uiteindelijk was het Soeremly te Vrede die van dichtbij zijn ploeg op 1-0 mocht zetten. Nog in dezelfde minuut beging AGB doelman Selahattin Dagasan een overtreding op Muhammad Malick Lowe. Normaliter een ‘koud kunstje’ voor de trefzekere Luke Vahle om de toegewezen strafschop te benutten. Deze middag kwam Dagasan als winnaar uit de strijd. Ruststand 1-0.

Dagasan - AGB
Felicitaties voor Dagasan na het stoppen van de strafschop

Ook de tweede helft was meer dan het aanzien waard. Na een goed uur bracht Verdonkschot vijf nieuwe namen tegelijk in het veld. Teun Pletting, Ludnardo Schoop, Mike Dam, Thomas Bakker en Djamai Werkdam mochten het verschil gaan maken in de laatste dertig minuten om minimaal een doelpunt te forceren. Als een echte huisvader ontfermde Verdonkschot zich over zijn pupillen. Bemoedigende woorden voor de frisse spelers en een handdruk voor de bewezen diensten van vijf die het veld verlieten. Het was AGB dat er vervolgens met regelmaat gevaarlijk uitkwam. Aanvoerder Hursut Meric was een plaag voor de Aalsmeer defensie, een echte handenbinder. Even zo vaak wist de defensie en van Wandelen erger te voorkomen.

AGB - HURSUT MERIC
Hursut met een voor hem typerende individuele actie.

De prestige binnen de lijnen zette zich voort. Twintig minuten voor tijd sneed het lopende middenveld door de AGB defensie. Vahle ontweek deze keer leep de buitenspel-val en lobte de bal over AGB doelman Dagasan: 1-1. Daarmee was het spel verder op de wagen. Oliver Rifai kwam in een één tegen één situatie, waarbij hij zich volgens arbiter Robin Punt vergreep aan de slimme aanvaller Edip Biberoglu. Direct rood. Rifai kon zijn ogen niet geloven. ,,Dit is bullshit. Ja, hij (Biberoglu, red.) doet het slim door zo te gaan lopen. Ik raak hem nauwelijks, een normaal duel.”

Rood voor Olivier Rifai
Arbiter Punt is onverbiddelijk

Held van de dag werd van Wandelen. Elke bal wordt uit het doel geranseld en over een beetje fortuin mocht Aalsmeer niet klagen. Een bal hard tegen de hand in de ‘zestien’ werd niet gezien. Uit een goed uitgevoerde counter wist invaller Schoop vlak voor tijd het duel te beslissen: 1-2.

agb
Aalsmeer viert de 1-2 winst in de 89e minuut

Van Wandelen (24) kwam tijdens de zomer nieuw binnen bij Aalsmeer. Hij studeerde afgelopen seizoen in Amerika en speelde voor de University of Illinois- Springfield. De voormalig doelman van Argon woont weer in Kuddelstaart en wil zijn (maatschappelijke) carrière in Nederland een boost geven. ,,Ik moet op adem komen hoor”, blaast de keeper even uit. Terwijl de enthousiaste jeugd van AGB de keeper sportief feliciteerde met zijn goede wedstrijd herpakte de doelman zich. ,,Dit zijn de wedstrijden waarvoor je op het doel staat. Je komt achter, een beetje knullig. We missen een penalty. In de voorbereiding zat het ook al niet mee. Dan is dit wat we nodig hebben, op dit moment, voor het vertrouwen. Ik tik er voor rust nog ééntje lekker op de lat. De tweede helft pak ik ook een paar goede ballen. Op het laatst stelen we de overwinning, dit zijn écht de lekkerste. Helemaal voor een keeper. Op het einde gaan ze nog pompen. Ik keep vaak ver voor mijn doel, dus dat ligt mij wel. Ik houd er van om er lekker in te kletsen. Ik kwam zo in mijn kracht, lekker beuken. Lekkerder dan dit bestaat echt niet.”

Marijn van Wandelen - Aalsmeer
Van Wandelen viel op door zijn goede wedstrijd

De keeper, die zijn eerste kans van het seizoen kreeg in de bekerwedstrijd, heeft ook een extra wapen. ,,Mijn dropkicks kwamen wat ver, het waren bijna schoten op doel. Dat moet ik nog even afstemmen. Ze zijn iets te lang, tien meter terug en het is perfect. Verder heb ik vooral genoten, dit is super lekker. We hebben het ook als team gedaan. Zonder verdediging ben ik niets. Iedereen heeft keihard geknokt, de wil was er. Het is onze eerste overwinning. Ik heb het nu al goed naar mijn zin, we hebben het super leuk met elkaar. Ik kijk met vertrouwen naar het seizoen in de eerste klasse.”

Aalsmeer neemt het donderdag 7 september op tegen ZAP. De aanvang is 20.00 uur. AGB speelt zondag 10 september tegen RODA’23 in Bovenkerk. De aanvang van dat duel is 14.00 uur.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)