Buiksloot heeft aan één helft genoeg tegen KFC

Buiksloot heeft de foutloze start in de zaterdag vierde klasse B een vervolg kunnen geven. Een paar dagen na de uitschakeling in de groepsfase van de districtsbeker tegen IVV was de ploeg van Remco van Twiller wel te sterk voor KFC: 4-0. De eindstand stond halverwege al op het scorebord.

Al binnen vijfentwintig seconden hadden de Amsterdammers op eigen veld de voorsprong te pakken. Met een uitstekende bal zocht Kay van den Burg zijn ploeggenoot Moamar Heerenveen, die de bal onberispelijk achter doelman Jonker schoot: 1-0. Een droomstart voor Buiksloot en een enorme domper voor de gasten uit Koog aan de Zaan.

Direct na de openingstreffer had het 2-0 moeten worden toen goed voorbereidend werk van Sergay Gemin vrij doorgang bood aan Ruïz van Twiller. Oog-in-oog met Jonker schoot hij de opgelegde kans naast. De gasten werden nooit echt gevaarlijk en had Buiksloot de tijd om rustig naar openingen te zoeken. Na een paar speldenprikjes werd die opening na 21 minuten gevonden. Een diepe bal van Van den Burg werd op waarde geschat door Nick Koch. Die bracht wederom Heerenveen in stelling, die zich goed vrij speelde en de 2-0 binnen schoot.

20160910-buiksloot-zat-kfc-2

De koek was echter nog niet op want zes minuten later leek de thuisploeg de wedstrijd reeds te beslissen. Deze keer stuurde Davind Faverus Khalil El Maghnaoui uitstekend weg, Maghnaoui omspeelde in de buurt van de rand van het strafschopgebied doelman Jonker en vanuit een moeilijk positie tekende hij voor de 3-0. Vijf minuten voor rust werd het zelfs 4-0. Opnieuw stond Van den Burg aan de voorbereiding en stelde nu Gemin in staat om raak te schieten en de ruststand op het scorebord te zetten.

De tweede helft had beter schriftelijk afgedaan kunnen worden. Buiksloot bleef heer en meester, creëerde kans op kans maar door een wonder bleef de 5-0 uit. Eén-op-één met de KFC-doelman werd het net niet meer gevonden en zelfs voor een leeg doel of met de doelman al op de grond ging er niets meer in. Het enige wapenfeit van de gasten was een vrije trap van Raphaël Hendriksma net buiten het strafschopgebied. Het geplaatste schot tussen de palen werd simpel onschadelijk gemaakt door Buiksloot-doelman Dönmez, waardoor de ruststand ook de eindstand werd.

Na twee eenvoudige zeges wacht Buiksloot de komende twee weken twee zware testcases. Dan mag de ploeg van Remco van Twiller zich gaan meten met medekoplopers Zaanlandia en TOB. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zaterdag vierde klasse B.