Buiksloot houdt aansluiting na lastige zege op Hercules Zaandam

Buiksloot heeft de zege in de topper tegen TOB vorige week een uitstekend vervolg gegeven. Op sportpark De Kuil in Zaandam werd Hercules Zaandam in een matige, maar enerverende wedstrijd met 2-4 verslagen. Zonder echt goed te spelen houdt de ploeg van Remco van Twiller aansluiting met de twee foutloze koplopers Zaanlandia en De Meteoor in de zaterdag vierde klasse B.

De Amsterdammers schoten uit de startblokken door al na zes minuten op voorsprong te komen. Moamar Heerenveen zette de doorgelopen Khalil El Maghnaoui vrij voor Hercules-doelman Zorgdrager, die hij passeerde om voor de 0-1 te tekenen. Goed was het echter niet. De gasten grossierden in foute passen, het maken van verkeerde keuzes en hielpen Hercules Zaandam zodoende in de wedstrijd.

Tot twee keer toe kreeg Dennis Schavemaker een goede mogelijkheid om de gelijkmaker binnen te koppen, maar vergat de thuisploeg langszij te brengen. Tevens werden twee treffers terecht afgekeurd wegens buitenspel. Op slag van rust viel toch de gelijkmaker, toen Rinaldo Dikkes met een knappe volley de verdiende 1-1 achter Buiksloot-doelman Bowie van Wijk schoot. Buiksloot schrok direct wakker en had twee minuten later de voorsprong weer terug in handen. Op aangeven van Heerenveen zag Nick Vos zijn zeer fraaie boogbal in de verre kruising eindigen: 1-2.

Na de rust zakte het niveau van de wedstrijd ver terug naar een zeer bedenkelijk niveau. Strijd voerde de boventoon, over en weer waren steeds meer irritaties en van goed voetbal was geen sprake meer. Hercules probeerde met man en macht aan te vallen, maar zelfs extra aanvallers konden de Zaandammers niet meer aan een gelijkmaker helpen. In de counter werd Buiksloot steeds gevaarlijker en met een uur op de klok leek de beslissing te vallen. Nick Koch vond Kay van den Burg bij de tweede paal en met een droge schuiver maakte hij 1-3.

Vier minuten voor tijd bracht Wouter Zorg namens de thuisploeg de spanning nog even terug in de wedstrijd met de 2-3. Voor de tweede keer antwoordde Buiksloot echter razendsnel en gooide het duel in het slot. Sergay Gemin pikte de bal op eigen helft op, ging de combinatie met Heerenveen aan die met zijn derde assist van de middag Gemin de 2-4 liet maken. Het leverde de Amsterdammers de vierde zege van het seizoen op, waarmee de ploeg van Remco van Twiller in het spoor blijft van koplopers Zaanlandia en De Meteoor.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zaterdag vierde klasse B.