Home / Algemeen / Buiksloot laat overwinning glippen

Buiksloot laat overwinning glippen

Na een verplichte rustperiode van twee weken in verband met de herfstvakantie mochten de zaterdag senioren van dvc Buiksloot op een fantastisch bespeelbaar veld de degens kruisen met de nummer vijf in de 4e Klasse B, Zaanlandia. De Amsterdammers leden een onnodige 2-1 nederlaag.

Bij Buiksloot was de opmerkelijke terugkeer van de uit de zondag afdeling overgekomen Jelle Braaksma die de noord-Amsterdamse defensie moest lijden.Onder ideale weersomstandigheden met een heerlijk najaarszonnetje trapte de gasten uit Zaandam om even over half drie af op Sportpark Elzenhagen. Nog voordat de laatste tonen van het beginsignaal van arbiter Allachi hadden geklonken lag de bal al achter de verbouwereerde Buiksloot doelman Jeffrey Boakye. Nog binnen de eerste minuut zorgde een ongevaarlijk ogende diepe bal geheel onnodig voor veel onrust in de Buiksloot defensie. De bal werd zomaar voor de voeten van Zaanlandia spits Tajfun Yidirim gekopt die zich niet bedacht en de 0-1 in de verre hoek binnen schoot.

_JBE7506

Buiksloot had even nodig om van deze eerste schrik te bekomen en leek overlopen te worden door zeer beweegelijke Zaanse middenvelders maar na het stroeve begin van de gastheren waren het uiteindelijk toch de mannen van Stanley Brouwer die na deze moeizame beginfase het spel volledig naar zich toe trokken. Met de snelle jongelingen Karim Abay en Moamar Heerenveen kwam via de flanken steeds meer dreiging waarop de ploeg van Zaanlandia coach Guus Nijman steeds minder het antwoord had. Nadat Abay al een keer allert reageerde op een zwakke doeltrap van Dogan maar een tegen een met de Zaanlandia doelman voor eigen succes ging in plaats van de geheel vrije Nick Koch aan te spelen was het even over het half uur wel raak. Gijs Boerwinkel verlegde prima het spel van links naar rechts en zette Abay met een geweldige steekbal vrij voor het Zaanse doel. Dit keer faalde de van Hellas Sport terug gekeerde voormalig DWV-er niet en in de verre hoek was het prijs: 1-1.

_JBE7500

Ondanks wat plaagstootjes over en weer leek de rust ook met deze stand aan te breken. Helaas voor de thuisploeg was dit niet het geval. Een ongevaarlijke vrijetrap vanaf een meter of dertig van het Buiksloot doel leek door Boakye simpel te worden gevangen. Echter door de laag staande zon zag hij de bal niet goed aankomen, beoordeelde de situatie verkeerd en liet zodoende de onterechte 1-2 ruststand aan tekenen.

_JBE7515

De tweede helft begin direct vanaf de aftrap met een vurig aanvallend Buiksloot. Al vroeg na de rust kwam Heerenveen goed door maar de door hem geboden kans werd door Nick Koch niet op de juiste waarde geschat. Kort daarna was het Druivendal die tegen doelman Dogan aan schoot, de scrimmage in het vijf meter gebied van Zaanlandia werd met kunst en vliegwerk geneutralisseerd en hield de gelijkmaker van het scorebord. De gasten kwam er steeds minder uit en beperkte zich tot een aantal ongevaarlijke afstandschoten en counters zonder echte dreiging. Daar tegenover stond de tweede grote kans voor Koch maar ook dit keer stond zijn vizier niet scherp. De Zaandammers kwamen er helemaal niet meer uit toe Zaanlandia invaller Ferhat Gökalp er met zijn tweede gele kaart van de middag werd uitgestuurd. Buiksloot zette er een aanvaller bij en ging alles of niets spelen. De Zaanse defensie leek te bezwijken onder de Amsterdamse druk. Dit keer was het Abay die vrij voor doelman Dogan opdook maar ook hij zag zijn inzet niet over de doellijn heen rollen. Even leek de even verdiende als verlossende 2-2 toch nog op het aangetekend te worden maar debutant Earl Babel en Harpreet Singh liepen elkaar op elf meter van het doel in de weg waarbij de laatste ook nog eens hands maakte. Na een korte blessuretijd beïndigde sheidsrechter Allachi het felle maar ook sportieve duel en stond Buiksloot voor de vijfde keer met lege handen daar waar wederom het gevoel over bleef dat er wel degelijk wat te halen was geweest vandaag.

Kijk voor alle uitslagen, de stand en het programma op de klassenpagina van zaterdag 4B

Verslag Remco van Twiller
Foto’s John Beckman

Send this to a friend