Buiksloot maakt geen fout tegen laagvlieger RCZ

Op weg naar een spannende slotfase van het seizoen in de zaterdag vierde klasse B heeft koploper Buiksloot geen fout gemaakt. Tegen het laaggeklasseerde werd eenvoudig gewonnen, hoewel de gastheren het onnodig lang spannend hielden. Met een 3-1 eindstand viel de zege veel lager uit dan mogelijk was.

Op eigen veld liet de ploeg van Remco van Twiller meteen merken wat de bedoeling was: zo snel mogelijk de openingstreffer forceren. Hoewel RCZ zeer gegroepeerd stond en de huid zo duur mogelijk verkocht, duurde het niet lang voordat de eerste mogelijkheden ontstonden. Het vizier stond nog niet op scherp bij Buiksloot. Bij één van de zeldzame uitvallen van RCZ viel uit het niets de 0-1. Een schot van spits Ashraf Damdjanbeg werd door Buiksloot-doelman Giorgio Kuiper verkeerd beoordeeld, waardoor de bal tot ieders verassing het doel in rolde. Het antwoord van Buiksloot volgde binnen vier minuten. Een zwakke doeltrap van RCZ-doelman Leroy van Buijtene belandde in de voeten van Karim Abay, die met een bekeken trap in de verre hoek de 1-1 op het scorebord zette.

In de tweede helft leken de Amsterdammers wat minder scherp uit de kleedkamer te zijn gekomen en meldde RCZ zich een paar keer op de helft van Buiksloot. Doelman Kuiper werd echter niet in verlegenheid gebracht. Ondanks het matige begin kwam de thuisploeg snel in het tweede bedrijf op voorsprong. Een vrije trap van Kay van den Burg vanaf de rand van het strafschopgebied spatte op de buitenkant van de kruising uiteen. Topscorer Sergay Gemin er op tijd bij was om de afvallende bal op te pikken en de 2-1 binnen te schieten.

Iets minder dan een kwartier later was opnieuw raak. Een afgemeten voorzet van José Bebeto Ngeze kwam bij de tweede paal bij Moamar Heerenveen terecht, die de bal controleerde en in de korte hoek voor 3-1 zorgde. Dit was de nekslag voor het hardwerkende RCZ. Buiksloot hield de druk op de Zaandamse achterhoede en creëerde nog diverse kansen en mogelijkheden, maar door een slordige afwerking van Buiksloot en goed keeperswerk van Van Buijtene bleef de 3-1 stand op het scorebord staan.

De voorsprong op de achtervolgers TOB en AC Amsterdam blijft door deze zege vier punten. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zaterdag vierde klasse B.