Buiksloot overtuigt tegen Tos Actief

In de zaterdag vierde klasse D is Buiksloot goed van start gegaan. De ploeg van Remi Boshuizen was met ruime cijfers te sterk voor Tos Actief: 1-7. Boshuizen: “Het is fijn als je afspraken maakt in het veld en ziet dat dit zich uitdrukt in doelpunten en dus de winst.”

In de Amsterdamse derby begon Tos Actief actiever dan Buiksloot. Het balbezit leidde echter nergens toe omdat Buiksloot goed georganiseerd stond. Tos speelde geduldig rond op zoek naar een gaatje, maar zonder succes. In tegendeel, met een flitsende tegenstoot maakte Buiksloot de openingstreffer. Nadat José Bebeto Ngeze met een prachtige solo de 0-1 maakte, werd Buiksloot ook iets brutaler. Het resulteerde al snel in de 0-2. Sergej Sheer bekroonde zijn actie met een mooi afstandsschot.

Ook de derde treffer liet niet lang op zich wachten. Deze kwam wederom op naam van José Bebeto Ngeze. Een harde indraaiende bal richting de tweede paal werd door iedereen gemist en viel binnen. Nog voor het einde van de eerste helft zat Buiksloot op rozen. Ondanks dat de verdediging van Tos wat onzeker oogde, probeerden zij er voetballend uit te komen. Dit brak hen uiteindelijk op omdat het opjagen van de verdediging van Tos wederom succes opleverde voor Buiksloot. Spits Thiago Brazia Caetano pikte ook op dergelijke wijze zijn doelpunt mee. Hij veroverde de bal en omspeelde de keeper, waarna hij de bal vrij voor het inschieten had.

foto bij wedstrijd verslag

Na de 0-4 gaf Buiksloot knullig een treffer cadeau aan Tos Actief. Door een foute terugspeelbal kon Sanderino IJsselstijn vlak voor rust de 1-4 binnen schieten. De alerte spits hield in de eerste helft de verdediging van Buiksloot wel vaker bezig. Dit resulteerde echter niet in noemenswaardige kansen. Ondanks een comfortabele voorsprong bij rust leek Buiksloot geen gas terug te nemen. Een aantal wisselingen in de aanval zouden nog tot drie doelpunten leiden.

Bij de 1-5 was vooral de assist van grote klasse. Tari Sassen gaf vanaf de linkerzijlijn een fraaie boogbal om de verdediging heen. Karim Abay sneed daarop naar binnen, kwam voor zijn directe tegenstander en schoot beheerst binnen. De 1-6 en 1-7 kwamen van de voet van Sergay Gemin. Zijn eerste treffer maakte hij nadat hij als derde man goed aansloot op Karim Abay die de bal mooi neerlegde. Bij zijn tweede treffer schoot hij de bal na een goede steekpass van invaller Mitch Bos strak in de verre hoek.

Gemin had zijn prima tweede helft kunnen bekronen met een hattrick, maar hij miste nog een dot van een kans. In de slotfase besloot Tos Actief wat opportunistischer te spelen en werd ook het spel van Buiksloot iets minder gedisciplineerd. Dit leidde echter niet tot nog meer concrete scoringskansen waardoor de eindstand op 1-7 bleef staan. Daarmee is Buiksloot meteen koploper in de vierde klasse D.

Verslag Sergay Sheer

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)