Buiksloot overtuigt tegen Wartburgia en slaat hard toe

In de zaterdag vierde klasse D heeft Buiksloot een zeer afgetekende overwinning geboekt tegen Wartburgia. Op Sportpark Drieburg won de ploeg uit Amsterdam Noord met overtuigende cijfers. Het werd uiteindelijk 0-5.

Het initiatief lag vrijwel meteen bij Buiksloot en de ploeg uit Amsterdam-Noord kwam dan ook na ruim  een kwartier spelen op voorsprong. Ismail Jopek gaf de bal aan de zijlijn mee aan Ricky Mettendaf. Mettendaf gaf de bal goed voor en aanvoerder Boerwinkel knikte de bal overtuigend binnen (0-1). Wartburgia werd vooral gevaarlijk met een aantal schoten vanuit de tweede lijn.

IMG-20140920-WA0011

Buiksloot domineerde de wedstrijd en dat resulteerde al snel in een 2-0 voorsprong. Tari Sassen wist Kay van den Burg goed te bereiken, die op zijn beurt de bal goed aannam en de bal simpel binnen kon schieten. De 3-0 kwam op naam van Nick Koch. Na een verdedigende fout bij Wartburgia vond Elias Hashemi, Nick Koch en die schoof de bal keurig in het netje. De mooiste goal uit de eerste helft kwam op naam van Sergay Gemin. De verdediger krulde de bal vanuit een vrije trap mooi over de muur in de linkerkruising, waarmee hij de keeper van Wartburgia kansloos liet.

Na de rustpauze begon de tweede helft. Een tweede helft, waar in vergelijking met de eerste helft, vrij weinig te beleven viel. Absolute hoogtepunt van de tweede helft was de goal van Casper van Splunter. Nadat van Splunter een aantal keren gevaarlijk aan de linkerkant doorkwam, stuurde Tari Sassen hem diep en zag hij zijn kans schoon om de keeper van Wartburgia te stiften. 5-0. En daar bleef het bij. Moamar Heerenveen had nog een goede actie en schot in huis maar verder werd er niet meer gescoord.

IMG-20140920-WA0017

Volgende week nemen de mannen uit Amsterdam-Noord het thuis op tegen CTO’ 70. Wartburgia kan zich revancheren bij Geuzen Middenmeer. Kijk voor alle uitslagen, de stand en het programma op de klassenpagina van zaterdag 4D.

Verslag: Ismail Jopek
Foto’s : Jeremy Mettendaf

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)