Buiksloot pakt koppositie na zege op RCZ

In de zaterdag vierde klasse B heeft Buiksloot optimaal geprofiteerd van de nederlaag van koploper De Metoor. De ploeg van Remco van Twiller versloeg zelf RCZ uit Zaandam met 7-1.

Het was direct duidelijk met welke bedoelingen Buiksloot naar Sportpark Jagersveld was gekomen. In een hoog tempo werd met vlot lopende aanvallen de ploeg van Jordy de Jong onder druk gezet. De voorsprong bleef aanvankelijk uit doordat Moamar Heerenveen het houtwerk raakte. De vroege voorsprong viel niet veel later toen een voorzet van Khalil El Maghnaoui per toeval bij Kay van den Burg terecht kwam die op zijn beurt Sergay Gemin de gelegenheid gaf de bal in het lege doel te schuiven (0-1).

Binnen het kwartier leek Buiksloot het duel al te beslissen toen Nick Koch met een fraaie boogbal Van den Burg voor doelman Leroy van Buijtene zette die op zijn beurt de 0-2 aantekende. Doordat Buiksloot het hoge tempo van de beginfase op het zware veld niet vol kon houden kwam RCZ wat onder de druk vandaan. De eerste waarschuwingen van de Zaandammers nam Buiksloot nog niet ter harte , maar op slag van rust vond Mitch Grohe met een afgemeten steekbal Nick Kreeft die de 1-2 achter Oguzhan Dönmez schoot. De marge had nog voor rust weer twee moeten zijn maar Gemin trof in kansrijke positie de onderkant van de lat.

image5

Na rust hield Buiksloot de tegenstander onnodig lang in leven. Meerdere keren stond RCZ doelman van Buijtene oog in oog met een tegenstander maar telkens kwam hij als winnaar uit de strijd. Het verzet was gebroken voor de thuisploeg toen Van den Burg na een uur spelen een vrije trap vanaf de zestienmeter achter van Buijtene trapte. Niet veel later werd het 1-4 door een eigen treffer van Youri Konijn die een voorzet van Tari Sassen van richting veranderde. Drie minuten later scoorde Heerenveen na goed voorbereidend werk van Gemin de 1-5. Diezelfde Gemin zorgde eveneens voor de laatste treffers zodat Buiksloot uiteindelijk een zeer ruime 1-7 zege boekte.

Aanstaande zaterdag wacht de krachtmeting met De Meteoor. Klik hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag vierde klasse B.