Home / Algemeen / Buiksloot stunt met zege tegen koploper Hercules Zaandam

Buiksloot stunt met zege tegen koploper Hercules Zaandam

In de zaterdag vierde klasse B heeft Buiksloot voor een enorme stunt gezorgd door koploper hercules Zaandam met 2-1 te verslaan. De ploeg van trainer Remco van Twiller boekte pas haar derde overwinning van het seiozen terwijl het voor hercules pas de tweede nederlaag was.

Ruim twee maanden terug speelde de zaterdag senioren van  Buiksloot haar laatste competitiewedstrijd in de vierde klasse B. Op 7 december 2013 werd een knap 1-1 gelijkspel behaald bij de toenmalige koploper De Blokkers. Daarna volgde diverse vrije weekenden en een aantal goede oefenduels. Zo werd TABA (koploper in 4E) met 2-3 verslagen en was Kadoelen (3e in 3A) vorige week met slechts 1-0 te sterk. Het vertrouwen was dus groot voor aanvang van de wedstrijd  tegen de huidige koploper Hercules Zaandam. De heenwedstrijd was eerder met 4-0 door de Zaandammers gewonnen dus van een gebrek aan motivatie kon geen sprake zijn.

2014-02-16 00.10.25
Van quit-af-aan lieten de Buiksloters zien wat ze van plan waren en in de openingsfase hadden de gasten hier geen antwoord op. Nadat Karim Abay in de begin minuten nog twee keer ternauwernood gestopt kon worden was het in de zesde minuut wel raak. Kay van den Burg vond met een bekeken steekbal Moamar Heerenveen en oog-in-oog met Hercules doelman Kevin Adriaanse faalde de Buiksloot spits niet. Ook na deze treffer drongen de Zaandammers niet aan en grossierde vooral de verdedigers in veel foutieve passes en zorgde de stormachtige wind die dwars over het veld stond dat de vaak gezochte lange bal niet aan kwam.

In de eerste twintig minuten kreeg Buiksloot een grote kans op een tweede treffer maar van den Burg werd net te ver naar buiten gedrongen waardoor zijn trap met links kracht miste om Adriaanse nogmaals te verschalken. Na bijna een half uur was het toch raak . Weer was het van den Burg met de beslissende pass en dit keer zette hij Nick Koch in kansrijke positie. Die speelde zich knap vrij en met zijn linkerbeen schoot hij vanaf zo’n meter of achttien de bal prachtig in de winkelhaak. het resterende kwartier  tot aan de rust leek Buiksloot wat achterover te leunen waardoor Hercules een aantal keer tot diep op de vijandelijke helft door mocht dringen maar echt in de problemen kwam de thuisploeg niet.

2014-02-16 00.10.29

De tweede helft drong de ploeg van Hercules trainer/coach Ezra Duister, gesteund door de wind, direct sterk aan maar toch was het weer Buiksloot die zich twee keer naar twee grote kansen counterde. Beide kansen waren echter niet besteed aan Abay. Steeds vaker werd Buiksloot vast gezet en steeds vaker kwam Hercules in het strafschopgebied van de gastheren maar doelman Jeffrey Boakye werd slechts een keer echt op de proef gesteld waarop hij adequaat reageerde. In de 61e minuut dreigde de wedstrijd om te slaan toen de warrig fluitende arbiter Ruiter Buiksloot speler Gijs Boerwinkel ten onrechte met een directe rode kaart van het veld stuurde. Hierdoor werd Buiksloot met de rug tegen de muur gezet en was er van goed voetbal geen sprake meer. Op het zware hoofdveld van sportpark Elzenhagen ontspon zich een waar voetbal gevecht waarin Hercules bloed rook. Toen Quincy Tete een kwartier voor tijd vanuit het niets met een doffe dreun van afstand de 2-1 binnen schoot wankelde Buiksloot even maar het verdedigingsduo Jelle Braaksma en Ismail Jopek stond als een huis en gaven niets meer weg. Na 94 minuten klonk het verlossende eindsignaal en was de stunt een feit.

2014-02-16 00.10.23
Met deze onverwachte maar dik verdiende zege hield Buiksloot niet alleen de spanning bovenin 4B in tact maar bewees het zichzelf ook een hele goede dienst omdat het helemaal mee doet in de strijd om de 2e periode. Kijk voor alle uitslagen, de stand en het programma op de klassenpagina van zaterdag 4B.

Send this to a friend