Home / Algemeen / Buiksloot verpulvert TOB in derby van Noord

Buiksloot verpulvert TOB in derby van Noord

Met onverwacht speels gemak heeft Buiksloot in de zaterdag vierde klasse B koploper TOB verslagen. In De Derby van Amsterdam-Noord werd het maar liefst 1-6 voor de gasten uit De Banne. Een broodnodige zege voor de mannen van Remco van Twiller om na de zeperd van vorige week de aansluiting met de top niet te verliezen.

De wedstrijd had alle ingrediënten voor een heerlijke middag voetbal. Een prachtig veld, een niet te warm najaarszonnetje, veel toeschouwers die op deze topper waren afgekomen en twee zéér gedreven teams aan de aftrap die beide wilde winnen. Bij Buiksloot stond de pas 18-jarige A-junior Bowie van Wijk op doel die de geblesseerde Dönmez verving.

Vanaf de eerste minuut liet het TOB van trainer Pieter van Netten er geen gras over groeien en maakte direct duidelijk wat de intenties waren voor vandaag. De thuisploeg zette overal scherp druk en bracht Buiksloot zo binnen de minuut al in de problemen. De razendsnelle Daniel Muilenberg werd halverwege de vijandelijke helft aangespeeld, sprintte de gehele Buiksloot defensie eruit maar vergat Van Wijk te passeren en zo de vroege voorsprong op het bord te zetten.

TOB bleef de betere ploeg en Buiksloot had de handen meer dan vol aan het snelle aanvalstrio van de gastheren. Toen de voorsprong uit bleef herpakte Buiksloot zich en voetbalde zich meer en meer onder de druk vandaan. Dit resulteerde halverwege de eerste grote kans voor de gasten maar van dichtbij was het Nick Koch die overschoot.

20160924-tob-buiksloot-2

TOB nam deze waarschuwing niet ter harte want kort hierna was het wel raak. Een goede hoekschop van Tari Sassen kwam op het hoofd terecht van aanvoerder Gijs Boerwinkel die zo de 0-1 achter doelman Jeffrey Janssens kopte. Toen tien minuten later Robbin Kieft Buiksloter Koch binnen de beruchte lijnen onderuit haalde en de warrig fluitende arbiter Belder de bal op de stip legde leek het duel al beslist. Oog in oog met Janssens faalde niet Sergay Gemin en tekende de 0-2 aan. Nog voor de thee drukte Buiksloot de wedstrijd definitief in het slot. Khalil El Maghnaoui vond Moamar Heerenveen die er voor rust ook nog 0-3 van maakte.

Na de rust probeerde TOB met een extra aanvaller de wedstrijd nog te keren. Het zette Buiksloot wederom onder druk maar tot grote kansen kwam het nooit. De gasten bleven goed georganiseerd loeren op de kansen die er steeds meer kwamen omdat TOB steeds meer risico moest nemen. Dit strafte Buiksloot in de 67e minuut af. Via een vlijmscherpe counter vond invaller Karim Abbay Kay van den Burg die de 0-4 maakte. TOB was geslagen en toen Donny Bos zijn tweede gele kaart van de wedstrijd kreeg en TOB met tien man verder moest liep Buiksloot via Heerenveen (0-5), na goed voorbereiden van Nick Vos, en via Gemin uit naar 0-6. Vijf minuten voor tijd “kreeg” TOB nog een strafschop te nemen na vermeend vasthouden. Lava Dollart pakte dit buitenkansje uit en scoorde de eretreffer voor de gastheren. De scheidsrechter vond het zo wel mooi verder en flootzelfs vier minuten voor tijd af.

Klik hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag vierde klasser B