Buiksloot zaterdag gooit eigen glazen in

Na de teleurstelling van het “niet” halen van de na-competitie na de laatste gewonnen competitiewedstrijd tegen HSV 1889 (1-5) kwam vier dagen later de verassing dat het eerste zaterdagteam van Buiksloot toch mocht deelnemen aan het toetje van het seizoen.Hoe het kon begreep niemand maar duidelijk was dat in het eerste na-competitie weekend moest aantreden tegen AFC’34  op het programma stond.
Buiksloot schoot werkelijk uit de startblokken want binnen vijf minuten was het Karim Abay die zijn tegenstander te snel af was en beide keren tot diep in het vijandelijke strafschopgebied mocht doordringen. Beide keren kwam doelman Lakeman met de schrik vrij. Na dit spectaculaire begin kwam de wedstrijd wat meer in evenwicht waarbij Buiksloot wederom via Abay gevaarlijk werd zonder echt door te bijten.
_JBE2286
De gastheren waren voor de goal telkens niet scherp genoeg waardoor de verdiende voorsprong uit bleef. Aan de andere kant probeerde de Alkmaarders gevaar te stichten door regelmatig de snelle Joshua Souisay te zoeken. Noemenswaardige kansen leverde het niet op. Na de drinkpauze halverwege de eerste helft probeerde Buiksloot het nog een keer maar Gijs Boerwinkel zag zijn schot net naast gaan waardoor de ruststand met 0-0 aanbrak.
Direct aan het begin van de tweede helft leek er een heel ander Buiksloot te staan.  De passie en beleving van het eerste bedrijf leek als sneeuw voor de zon te zijn verdwenen wat resulteerde in een overwicht voor AF.’34. Al vrij vroeg riep Buiksloot de ellende over zich af toen doelman invaller Leroy de Jong vrij mocht inkoppen. Doelman Boakye kreeg de bal niet onder controle waardoor deze met een vreemde curve achter de lijn terecht kwam. Langs de kant was er de hoop dat Buiksloot deze “wake-up call” weer op het goede spoor zou zetten maar niets was minder waar.
_JBE2294
De tegentreffer leek nog verlammender te werken en van enige dreiging richting het Alkmaarse doel was allang geen sprake meer. Een minuut of vijftien voor tijd was het Gilliano Berrenstein die het nog een keer probeerde maar zijn voorzet ging voorlangs zonder dat iemand het beslissende tikje kon geven.
De wedstrijd leek op 0-1 af te stevenen totdat het voor de thuisploeg helemaal misging. Boakye vloerde zijn tegenstander en liet scheidsrechter Thienen niets anders over dan een strafschop te geven en een gele kaart voor de Buiksloot doelman. Deze was hierover zo verbolgen dat hij niet te kalmeren was. Hierop ontving hij direct zijn twee gele kaart en kon vertrekken. Om coach van Twiller al drie keer gewisseld had moest aanvoerder en veldspeler Thomas Zielhorst op de goal. Hij kon het ontij niet keren want Wijnand Krom schoot de strafschop onberispelijk in. Met tien man was er geen eer meer aan te behalen en viel in blessuretijd ook de 0-3 nog binnen door Joop van Tol.