Home / Algemeen / Buiksloot (zondag) handelt na vertrek Hillebrand snel met Hilmi Mhici als nieuwe trainer

Buiksloot (zondag) handelt na vertrek Hillebrand snel met Hilmi Mhici als nieuwe trainer

Buiksloot gaat gewoon door met haar zondagelftal. Na de degradatie naar de vijfde klasse besloot trainer Marcel Hillebrand zijn doorlopende contract in te leveren en hing het bestaan van de zondagtak aan een zijden draadje. Met de komst van oud-profvoetballer Hilmi Mhici, die ook Hoofd Jeugdopleiding wordt, en een nieuwe spelersgroep willen de Noord-Amsterdammers het weer vanaf nul oppakken.

Mhici speelde bij De Graafschap en FC Den Bosch samen met Dennis Schulp, de zoon van Buiksloot-voorzitter Rob Schulp. “Wij kenden elkaar nog en bleken veel raakvlakken te hebben. Hij vond het een uitdaging om het zondagelftal op zich te nemen”, zegt Schulp. “Hij heeft een aantal spelers meegenomen die hij nog kent en er zijn er een hoop aan komen waaien.”

De voorzitter was niet verrast dat Hillebrand, in de week nadat de club haar zondagelftal uit de nacompetitie trok, tijdens een evaluatiegesprek liet weten het ‘niet meer op te kunnen brengen’ om voor een tweede seizoen te gaan. “Dat zag je aankomen; aan zijn lichaamshouding, dat hij niet lekker in zijn vel zat. Natuurlijk is het jammer dat het zo heeft moeten eindigen.”

Met Mhici, voormalig spits van onder meer FC Eindhoven en MSV Duisburg, hopen de Amsterdammers de weg naar boven weer te kunnen vinden, na de derde degradatie op rij. “We gaan met deze nieuwe groep proberen zo snel mogelijk uit die vijfde klasse te komen. Daar horen wij als vereniging niet in thuis.”

Foto: Mario Wormhoudt

Pre-order de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
OSC