Buitenboys blij met uitspraak rechter

De voetbalvereniging Buitenboys is blij met de uitspraak die de rechter afgelopen maandag deed naar aanleiding van het overlijden van grensrechter Richard Nieuwenhuizen. Alle zeven verdachten waren verantwoordelijk voor zijn dood oordeelde de rechter in Lelystad.

Rob Mueller reageerde op de uitspraak namens de vereniging. Mueller zei tegen Almere Vandaag: “ Wij wisten al dat ze verantwoordelijk waren maar we zijn heel blij dat de rechter dat ook zo heeft geoordeeld en dat de trucjes van de advocaten van tafel zijn geveegd.”

Mueller vervolgt: “Alle verdachten zijn veroordeeld conform de eis. De rechter heeft met deze zware straffen duidelijk een statement willen maken.” De straffen liepen uiteen van zes jaar voor de begeleider via twee jaar jeugd detentie voor vijf spelers tot dertig dagen celstraf wegen openlijk geweld.

Van de verdachten waren er maar drie aanwezig tijdens de uitspraak. De advocaten zullen in beroep gaan. Mueller: “ Er is nog geen punt achter deze zaak gezet maar een komma. We zien het echter met vertrouwen tegemoet.”

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)