Home / Algemeen / Buitenboys en Waterwijk imponeren niet in Almeerse derby

Buitenboys en Waterwijk imponeren niet in Almeerse derby

Waterwijk heeft de foutloze start in de zaterdag derde klasse C geen vervolg kunnen geven tegen stadgenoot Buitenboys. De ploeg van Ed Otten bleef in een tegenvallende Almeerse derby steken op een doelpuntloos gelijkspel: 0-0.

Beide ploegen misten een aantal spelers. Het werd een duel waarin voor elke meter werd gevochten, maar het voetbalgogme ontbrak. Veelvuldig balverlies en amper een gecreëerde kans zorgden voor een matige eerste helft. Pas in de 42ste minuut stichtte Waterwijk via Aaron Appiha wat gevaar. Zijn inzet werd gestopt door Buitenboys-doelman Duáine le Blanc. Ook een poging van Miquel Welles trof geen doel. Namens de thuisploeg waren Michael Buth en Gianni Rellum niet gelukkig met hun schoten.

Na de rust kozen de twee Almeerse ploegen vol voor de aanval. Met name Waterwijk wilde snel zaken doen, al stond Le Blanc veelvuldig in de weg. Aan de andere kant zag Zoe Visser zijn schuiver langs het doel van de gasten glijden. In de zestigste minuut kreeg Waterwijk dé kans op de 0-1, maar Lynel Lemmert liet een enorme kans onbenut.

Vanwege commentaar op de leiding werd de assistent-trainer van Waterwijk, Sebastiaan Steur, twintig minuten voor tijd weggestuurd. Beide ploegen wilden daarna nog wel op zoek gaan naar de openingstreffer, maar slaagden hier niet in. Het duel liep uit op een bloedeloze 0-0, nadat Waterwijk ook Jerry Osei nog met een rode kaart vroegtijdig het veld zag verlaten.

Waterwijk-trainer Ed Otten vond het niet de beste wedstrijd van het seizoen van zijn ploeg. “Veel balverlies en te weinig zuiverheid in de passing was de oorzaak van dit resultaat.” De Almeerders moeten een kleine pas op de plaats maken en staan tweede, op twee punten van koploper Hilversum.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag derde klasse C.

Verslag en foto: Herman de Wit

Ook in de toekomst dit soort artikelen blijven lezen? We kunnen niet zonder jouw steun. Voor maar €0,85 per week word je Vriend van Het Amsterdamsche Voetbal en ontvang je onze seizoensgids.


Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
Send this to a friend