Buitenboys gaat positief de competitie en toekomst in

Het Almeerse Buitenboys kende het afgelopen seizoen veel pech. De brand in het clubhuis deed de club geen goed. Er moest veel geïmproviseerd worden en kreeg hiervoor hulp van andere verenigingen in Almere.

Voorzitter Rob Mueller ziet de toekomst weer met veel vertrouwen tegemoet. “Er komt een nieuw clubhuis, maar dat moet nog wel gerealiseerd worden. Zo lang moeten we dus nog verder met de noodlocatie. We hebben in ieder geval de stijgende lijn weer te pakken.”

Positief punt het afgelopen seizoen was dat het eerste zaterdagelftal kampioen werd in de vierde klasse en promoveerde naar de derde klasse. Trainer Larbi Essabar draaide een knap seizoen met zijn team en was promotie uiteindelijk de beloning. “We hebben een uitstekend seizoen gedraaid met een goed uitgebalanceerd team. Iedereen was belangrijk in het elftal, van keeper tot spits. De instelling en de sfeer gaf uiteindelijk de doorslag en dat moeten we ook komend seizoen zo weten te houden. De selectie is wel met wat spelers aangevuld, dus zijn we wat breder geworden. Dat zullen we in de derde klasse zeker ook nodig hebben.”

De indeling in de derde klasse B district Oost is wel verrassend, vindt Essabar. “Het liefst waren we in West 1 ingedeeld, maar het is niet anders. We zullen ons in moeten stellen op de wat meer fysiekere ploegen in deze afdeling. Het is wel mooi dat er een derby op het programma staat tegen Waterwijk. Dat heeft iets bijzonders en daar wordt nu al over gesproken.”

Mueller zag afgelopen weekend de start van de zaterdag derdeklasser aan de voorbereiding tevreden aan. “De technische staf bestaat uit een mooie mix van voetbalkennis en menselijkheid. Dat was afgelopen seizoen ook grotendeels de basis van het succes. Het is mooi om te zien.”

Bijdrage: Herman de Wit
Foto boven: voorzitter Rob Mueller kijkt toe bij de eerste training van Buitenboys

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)