Home / slideshow / Buitenboys haalt vier oud-bekenden terug: “Snel stappen voorwaarts maken”
Buitenboys

Buitenboys haalt vier oud-bekenden terug: “Snel stappen voorwaarts maken”

SC Buitenboys heeft al tijden grootse plannen om de vereniging vooruit te helpen. Door de huidige coronacrisis staan deze doelstellingen voor het tweede seizoen achter elkaar on hold, waardoor de club gespannen afwacht wanneer de bal weer gaat rollen.

Hoofdtrainer Patrick Bal boekte met Buitenboys in het seizoen 2019/2020 de elfde overwinning op rij, toen het seizoen door het oplaaiende coronavirus plotseling ten einde kwam. Net op het moment dat de zaterdagselectie de periodetitel pakte en de jacht op de koplopers in de derde klasse volop inzette. Buitenboys ging het nieuwe seizoen in met Mark Steur aan het roer en een aantal versterkingen in de gelederen. De competitiestart verliep uitstekend: in de eerste vier duels scoorde het team maar liefst 33 keer. Direct bombardeerde Buitenboys zich tot titelkandidaat, maar voor het tweede seizoen achter elkaar gooide het virus roet in het eten. Steur kan niet wachten totdat het voetbal weer begint: “Ik verveel me rot, dit is helemaal niets. Iedereen wil zo graag”, vertelt de 38-jarige oefenmeester. Ondanks het coronavirus staat Buitenboys allerminst stil. Zo stelde de club een nieuwe technische commissie aan. Jeroen Baaij, Mo Hersi, Collins John, Henny Brenker én Gerard Scheunhage hebben de ambitie om Buitenboys naar een hoger plan te tillen. Bovendien versterkt Buitenboys de spelersselectie voor volgend seizoen met vier nieuwe namen. Gianni Rellum (23), Niels van der Steen (24) , Gio Kasanwirjo (31) en Jerry Osie (27) keren terug op het oude nest.

Rellum is de meest in het oog springende aanwinst.  De centrale middenvelder kwam de afgelopen drie jaar uit voor Ajax Zaterdag: “Ajax gaf aan het jammer te vinden dat ik vertrek, want het was mogelijk om door te stromen naar de Zaterdag 1. Ik ben echter met Buitenboys opgegroeid en was, wanneer het mogelijk was, bij wedstrijden aanwezig. De club beschikt over een uitstekend team dat in staat is om snel stappen voorwaarts te maken. Daarvan wil ik de komende jaren graag onderdeel uitmaken.” Van der Steen is eveneens happy om bij Buitenboys terug te keren. Hij speelde voor Ajax Zaterdag, al kwam hij afgelopen seizoen voor Hoofdklasser SDO uit. Voor zijn vertrek naar Ajax speelde hij al op 16-jarige leeftijd in het eerste team van Buitenboys. Van der Steen: “Evenals Gianni volg ik Buitenboys op de voet. De vereniging beschikt over een uitstekende groep die goed genoeg is voor de derde klasse en mogelijk zelfs voor de tweede klasse. Het zou mooi zijn als we de komende jaren stappen omhoog maken. Dan is de eerste klasse een mooi doel.”

Kasanwirjo was de voorgaande twee seizoenen de grote smaakmaker van Buitenboys. De voetballer is snel, behendig en maakt regelmatig prachtige doelpunten. Hoewel hij koos voor een toekomst met een bredere rol bij Sloterdijk, is dit mede door het coronavirus niet geworden wat hij hoopte. “Ik heb het bij Buitenboys altijd naar mijn zin gehad. De club ligt lekker dichtbij en beschikt over een goede selectie. Daarvan wil ik zeker nog een paar jaar deel uitmaken, want met dit team valt heel wat succes te behalen.” Osei is ook geen onbekende bij Buitenboys. Na omzwervingen bij NVC en Huizen speelde hij de afgelopen drie jaar voor ASC Waterwijk. “Ik ben een jongen van de club die ooit begon bij Buitenboys. Daarom ken ik de club en selectie heel goed. Buitenboys wordt momenteel goed geleid en de selectie is heel sterk. Ik wil dan ook graag onderdeel zijn van deze groep die de club naar een hoger niveau gaat tillen.” Hoofdjeugdopleidingen Baaij en trainer Steur hopen dat richting het voorjaar alsnog voetbal mogelijk is. “Dan kunnen we in ieder geval vooruit, want twee jaar niet bewegen is wel heel frustrerend”, vertelt Baaij. “Het zou mooi zijn als we op basis van onze ambitie, aanpak en resultaten van het laatste anderhalf jaar een stapje omhoog mogen maken.”

Pre-order de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)