Buitenboys laat punten liggen tegen Hees

Op sportpark Polderkwartier moest het Almeerse Buitenboys in de zaterdag vierde klasse F aantreden tegen v.v. Hees uit  Soest. Het werd een aardig duel met van beide kanten mooie momenten, maar doelpunten vielen er niet.

Coach Ben Vis van Buitenboys had zijn ploeg opdracht gegeven de tegenstander kort te dekken om zodoende veel balbezit te hebben en het eigen spelletje te kunnen spelen. In eerste instantie lukte dat aardig maar na gelang de wedstrijd vorderde waren de rollen eigenlijk omgedraaid.

Beide ploegen zochten met “ de lange bal’ de spitsen maar de verdedigers konden zich daar op instellen zodat daar weinig van terecht kwam. Coach Kraak van Hees gaf opdracht om het systeem om te gooien en dat pakte voor de Soester ploeg aardig uit want kansen kwamen er voor van Oosterom en Brouwer. Gelukkig voor Buitenboys was de Almeersegoalie attent en bleef het bij deze mogelijkheden.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ook het verdere verloop van de eerste helft gaf de thuisclub weinig kansen weg maar was wel zelf dicht bij een treffer toen Peter Engels alleen op de keeper af ging maar faalde,  misschien had hij een ander keus  moeten maken. Later nog een mogelijkheid maar ook nu stond het vizier bij de voorwaartsen van Buitenboys niet op scherp.  Het restant van de  eerste helft kenmerkte zich door veel balverlies aan beiden kanten.

Na de “wissel” kwam Buitenboys sterk uit de kleedkamer want in de 50e minuut was Blesing dicht bij de openingstreffer maar hij vond de goalie van Hees op zijn weg. Aan de andere kant mocht Buitenboys ook niet mopperen toen Hassan Sahin oog in oog stond met doelman Clen Robijn maar deze greep uitstekend in en maakte deze middag een uitstekende indruk. De gasten kregen het laatste kwartier toch wat meer vat op de wedstrijd en kwam middenvelder Rik Altena in scoringspositie maar faalde hopeloos en bleef de 0-0 op het scorebord.

De laatste vijf minuten was Buitenboys nog het dichtst bij de verlossende treffer maar uit een prachtige vrije schop van Tom Blesing redde de goalie van de gasten fraai en eindigde dit aardige duel in 0-0.

Trainer/coach Ben Vis van Buitenboys had graag de drie punten gehad maar kon leven met dit gelijke spel,”we zitten weer in een stijgende lijn en dat moeten we vasthouden!’.

Kijk voor alle uitslagen, standen en programma op de klassenpagina van zaterdag 4F