Buitenboys na zege op OSO de virtuele koploper

In de zaterdag vierde klasse E heeft Buitenboys een lastige klip weten te omzeilen. De Almeerders wonnen met 1-2 bij OSO. De ploeg van Larbi Essabbar blijft daardoor goed in het spoor van koploper Victoria. Buitenboys heeft twee punten minder, maar ook wedstrijd minder gespeeld dan de koploper.

Vanaf het begin gingen de twee ploegen volledig voor de winst. Buitenboys was herhaaldelijk voor het doel van OSO te vinden maar kon geen grip krijgen op de stugge verdediging van de gastheren. In de tiende minuut kwam Buitenboys goed weg toen Jurre van Doeselaar maar rakelings over schoot. Het werd hierna een wedstrijd waar het mooie voetbal zeker niet aan de orde was want zowel de gasten als OSO schroomden niet om tot het gaatje te gaan. Scheidsrechter Van Ditmarsch was niet kinderachtig maar moest toch nog wel eens handelend optreden.

OSO Buitenboys 4

In de vijftiende minuut leek Buitenboys de leiding te nemen maar het doelpunt van Michael Buth werd wegens buitenspel terecht afgekeurd. Vlak hierna kreeg OSO een honderd procent kans maar deze mogelijkheid werd door Esche om zeep geholpen. Voor de rust waren de betere kansen voor de Almeerders, maar doelpunten bleven vooralsnog uit. Ook bij OSO kon men uit diverse counters de goede richting niet vinden dus was 0-0 de ruststand.

In het tweede bedrijf ging Buitenboys furieus van start maar was het vaak te slordig met de eindpass. Ook kon de thuisclub niet de goede richting vinden toen uit een vrije schop maar net over werd gekopt door Van ’t Veld. Buitenboys kreeg wel een veldoverwicht en had ook wel mogelijkheden om een beslissende voorsprong te nemen maar de harde acties van OSO waren een ware plaag voor de Almeerse ploeg.

OSO Buitenboys 1

Na een uur was er dan toch de voorsprong voor Buitenboys. Een hard schot van Dion Leisberg werd echter nog gekeerd door de doelman van OSO maar uit de daarop volgende hoekschop kon dezelfde Leisberg zijn ploeg aan een 0-1 voorsprong helpen. De thuisclub gooide alle registers open maar moest dat in de 70e minuut bekopen met een rode kaart toen Buth van Buitenboys onderuit werd getikt. Buth: “ Ik was los en werd onderuit gehaald gelukkig hield ik daar geen blessure aan over”. Frank Meijer van OSO kon gaan douchen.

OSO Buitenboys 2

Met een speler meer zou je zeggen dat Buitenboys de zaken naar de hand zou kunnen zetten en dat gebeurde later dan ook. In de tachtigste minuut was het Davey Altorf die doeltreffend was (0-2). In de blessure tijd werd het nog wel 1-2 uit een penalty maar Buitenboys kon de overwinning toch veilig stellen. Buitenboys coach Larbi Essabbar vond dat zijn ploeg zeker aanspraak maakte op de winst: “We waren over negentig minuten de betere ploeg met de beste kansen, gelukkig kwam dit in de uitslag naar voren en gaan we lekker de winterstop in”.

Klik hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag vierde klasse E.