Buitenboys ongeslagen kampioen na zege bij Hertha

Buitenboys is met overmacht kampioen geworden in de zaterdag vierde klasse E. De ploeg uit Almere won met 0-4 op bezoek bij Hertha en is met nog één speelronde op het programma niet meer te achterhalen door de concurrentie. “Dit is mijn mooiste kampioenschap ooit”, jubelde Michael Buth, die de 0-1 en 0-4 voor zijn rekening nam.

“Met het tweede elftal van Almere ben ik eerder zonder te verliezen kampioen geworden”, vervolgde Buth. “Dit is toch mooier, omdat het met een eerste elftal is. Dat leeft veel meer binnen een vereniging. Op bezoek bij Hertha was dat duidelijk te merken, want veel supporters waren meegereisd naar Vinkeveen om ons toe te juichen. Ik ben enorm blij dat dit is gelukt. Het is een historische promotie, want het is de eerste keer dat een senioren team van Buitenboys gaat uitkomen de in derde klasse.”

“Hoewel we niet onze beste wedstrijd van het seizoen speelden, ben ik enorm trots op mijn team”, glunderde trainer Larbi Essabar. “Sinds de start in augustus zijn we enorm gegroeid als ploeg en na de 0-1 van Buth wist ik dat het kampioenschap binnen was.”

De spits van Buitenboys zette zijn ploeg al snel op voorsprong door de 99ste treffer van het seizoen te maken. Buth werkte een voorzet tegen de touwen. Na rust verdubbelde Calvin Caïro de score. Melvin de Groot maakte de 3-0. Het slotakkoord was voor clubtopscorer Buth. “Het is een prachtig jaar. Toch baal ik een beetje van de vijftien tegentreffers die we hebben moeten incasseren. De helft van die tegengoals was onnodig”, bleef Essabar kritisch.

Het is slechts een klein puntje van kritiek op dit seizoen. De Almeerders kunnen uitstekende cijfers overleggen. Van de 21 competitieduels werden er achttien gewonnen, de drie overige duels eindigden gelijk. Ook de doelcijfers zijn indrukwekkend: 102 treffers voor en vijftien tegen. “We gaan met vertrouwen richting de derde klasse”, glimlachte Essabar.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zaterdag vierde klasse E.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)