Buitenboys overtuigend voorbij Stroe

Buitenboys heeft in de zaterdag derde klasse B (Oost) goede zaken gedaan door concurrent Stroe met ruime cijfers opzij te zetten. Na acht wedstrijden op rij zonder zege speelde de ploeg van Larbi Essabar de schroom van zichzelf af met een 5-1 overwinning, waardoor de Almeerders de vijfde plaats weer in handen hebben.

Het duel begon nog stroef voor Buitenboys. Stroe had de eerste tien minuten de overhand en zag Roy Groeneveldt in de openingsfase de 0-1 maken. Niet veel later had het ook 0-2 kunnen staan, maar wist doelman Duáin Le Blanc de inzet van Richard van de Brink uitstekend te keren. Vervolgens kwam de thuisploeg beter in de wedstrijd. Michael Buth kwam centimeters tekort en een schot van Patrick van de Kuijl werd gestopt.

Na iets meer dan een half uur op de klok was het wel raak. Een aanval via Niels van der Steen werd slecht weggewerkt door de verdediging van Stroe en Gianni Rellum was er met zijn hoofd op tijd bij om de 1-1 binnen te koppen. Buitenboys bleef de druk opvoeren en kwam voor de rust zelfs aan de leiding. Buth maakte met een beheerst schot zijn zestiende doelpunt van dit seizoen: 2-1.

In de tweede helft nam de thuisploeg al snel verder afstand. Rellum ging goed door aan de rechterkant en stelde Tom Blesing in staat om de 3-1 binnen te schieten. Niet veel later gooide Buitenboys het duel vroegtijdig in het slot. Met een prachtig afstandsschot in de kruising maakte Van der Kuijl de 4-1. Stroe was definitief geknakt en kreeg ook nog een vijfde tegentreffer van Joe Lamptey te incasseren.

“We sloegen op de juiste momenten toe en dat ontbrak er de laatste weken aan”, zei Buitenboys-trainer Larbi Essabar. “We hebben nu weer kans op eventuele nacompetitie, maar dan moeten we wel blijven winnen.” De Almeerders staan nu vijfde, op vier punten van de derde plek (BAS). Die plaats levert aan het eind van de rit zeer waarschijnlijk nacompetitie op. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zaterdag derde klasse B (Oost).

Verslag en foto’s Herman de Wit

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)