Buitenboys pakt titel bij TOS-Actief

In de vijfde klasse C heeft het eerste zaterdag team van Buitenboys het kampioenschap veroverd. In de uitwedstrijd tegen TOS-Actief boekte de ploeg van Ben Vis een 1-5 overwinning en door de overwinning van ASV Arsenal op DCG is Buitenboys nu niet meer te achterhalen. Voor TOS-Actief was deze nederlaag een domper, aangezien Arsenal nu evenveel punten heeft in de tweede periode.

De kersverse kampioen was gisteren ook in actie gekomen in de benefiet wedstrijd voor de eerder dit seizoen overleden grensrechter en voetbalvader Richard Nieuwenhuizen. In de tweede helft mocht de zaterdagselectie van Buitenboys het opnemen tegen de ex-internationals van het Nederlands Elftal, de wedstrijd werd door ‘Ex-Oranje’ met 8-1  gewonnen.

In de eerste helft tegen TOS-Actief liet Buitenboys zien dat men goed had gekeken naar de internationals. Buitenboys creëerde kans op kans en kwam ook snel op een riante voorsprong. Het tandem Martijn Stoffler en Brian Lambregts zorgde voor de eerste twee doelpunten. Bij de 0-1 legde Stoffler de bal op de achterlijn terug en kon Lambregts simpel binnenschieten. Stoffler verzorgde ook de assist op de 0-2, door een voorzet achter de laatste linie van TOS-Actief te leggen. Daar stond Lambregts om zijn tweede binnen een kort tijdbestek te scoren. Maar het was nog niet gedaan met de doelpunten voor Buitenboys. Een lange uittrap van keeper Glenn Rabijn valt over de verdediging heen en daar was Timo Deriga er als de kippen bij om de 0-3 achter Gijs van den Berg van TOS-Actief te schieten. Deriga zou, net als collega Lambregts, niet veel later zijn tweede van de middag maken. TOS-Actief keek na een half uur al tegen een 0-4 achterstand aan en zat helemaal niet in de wedstrijd. In het laatste kwartier van de eerste helft kon TOS-Actief wel dichter bij het vijandige doel komen en vlak voor rust bracht Ronald Moerbeek de spanning enigszins terug. Hij krulde een vrije trap achter Rabijn en met deze 4-1 gingen beide ploegen de rust in.

27042013TOS-Buitenboys1

Bij de start van de tweede helft liet TOS-Actief bij vlagen beter voetbal zien. Tot teleurstelling van de bank van TOS-Actief was het Buitenboys dat de wedstrijd definitief op slot deed. Stoffler maakte zijn derde doelpunt uit een rebound, nadat Deriga eerst op de lat schoot. TOS-Actief kon zich niet meer terug in de wedstrijd knokken, hoewel de ploeg nog wel een aantal aardige mogelijkheden creëerde. Het werd opnieuw gevaarlijk uit een vrije trap van Moerbeek, maar zowel Rutger Lagestee als spits Marijn Jansen hadden niet het geluk aan hun zijde en daarmee was ook deze kans verkeken. Aan het eind van de wedstrijd raakte beide teams nog wel het houtwerk. Eerst kopte de ingevallen Ruben van Loon van TOS-Actief op de lat en later raakte zowel Stoffler als de eveneens ingevallen Kevin Klein de paal voor Buitenboys. Dit waren de laatste kansen van de wedstrijd, waarna de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd floot. Met deze 1-5 overwinning op zak was het nog even wachten op de uitslag bij Arsenal-DCG, maar toen deze bekend werd, konden de kampioenen beginnen met het vieren van hun feestje.

Vis toonde zich na afloop een trotse coach. Vis: ‘We waren vandaag heel gretig. We hebben laten zien dat we goed kunnen voetballen en hebben onszelf beloond met dit resultaat.’ Dat zijn ploeg de te kloppen ploeg was, maakte voor de mannen van Vis niks uit. ‘De jongens hebben vooraf gezegd dat ze kampioen wilden worden. Voor mij was het zaak dat we uit de vijfde klasse zouden komen. We hebben het hele seizoen bovenaan gestaan, dat maakt ons de terechte kampioen’, aldus Vis.

zaterdag1 kampioen

 

Verslag: Wessel Westerhof

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)