Buitenboys presteert meer dan goed in derde klasse

In de derde klasse B (district Oost) heeft het Almeerse SC Buitenboys op eigen veld het Amersfoortse VOP met 2-1 verslagen. De ploeg van Larbi Essabar presteert als promovendus boven verwachting.

Buitenboys zat de eerste helft duidelijk beter in de wedstrijd dan de tegenstander en was veelvuldig voor het vijandelijke doel te vinden. Al in de eerste minuut had het al 1-0 kunnen zijn ware het niet dat de inzet van Michael Buth door de doelman, maar net getoucheerd kon worden. Ook was Patrick van der Kuijl dicht bij een doelpunt, maar ook hier kon VOP-doelman Dennis Spoel nog net redding brengen. VOP kwam ook heel dicht bij het doel van Buitenboys, maar doelman Remmelts redde bekwaam op diverse afstandschoten.

20161105-buitenboys-vop-1

Na de rust deed Buitenboys snel zaken toen Joe Lamptey na twee minuten fraai langs zijn tegenstander glipte en hard voorgaf . Het was uiteindelijk Auke van der Heide werkte de harde voorzet achter zijn eigen doelman zodat Buitenboys eindelijk op voorspong kwam (1-0).

Na de treffer werd de wedstrijd wat grimmiger en scheidsrechter Thijssen moest diverse gele kaarten trekken. Het bleef niet bij gele kaarten want niet veel later bracht Buitenboys speler Patrick van der Kuijl, net buiten de zestien, Yannick de Vries van VOP ten val . Een rode kaart was het gevolg.

Foto Herman de Wit | Larbi Essabar

In de zeventigste minuut kwam de bevrijdende 2-0 voor Buitenboys. Jeremy van Eijsden schoot een vrije trap loepzuiver in (2-0). VOP zag nog steeds mogelijkheden en beet nu flink van zich af en kwam dan ook sterk terug en de ploeg van Essabar moest zich met een man minder beperken tot verdedigen. Buitenboys kon uiteindelijk toch niet voorkomen dat VOP de aansluitingstreffer maakte uit een vrije trap van Auke van der Heide: 2-1.

De resterende tijd kreeg Buitenboys het steeds moeilijker ,maar uiteindelijk trok het de winst toch over de streep tot tevredenheid van coach Larbi Essabar. ”De eerste helft hadden we het duel al kunnen beslissen en dat doe je dan niet met de wetenschap dat de tegenstander in de wedstrijd blijft. In de rust heb ik aangegeven dat er vaak verkeerde keuzes werden gemaakt en dat werd in de tweede helft goed opgepikt met uiteindelijk de winst tot gevolg. Ik ben dan ook erg trots op m’n ploeg.”.

Klik hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag derde klasse B (district Oost)