Buitenboys verrast in volstrekt onbekende competitie

Hoewel Buitenboys afgelopen zaterdag in de topper met Batavia’90 (foto boven) met 3-1 onderuit ging presteert de formatie van Larbi Essabar verrassend goed. In een volstrekt onbekende competitie heeft de ploeg, die vorig jaar ongeslagen kampioen in de vierde klasse werd, al twaalf punten bijeen gesprokkeld. “Het gaat niet onaardig”, glimlacht Michael Buth.

De aanvaller van Buitenboys zette zijn ploeg zaterdag nog wel op voorsprong, maar hij kon niet voorkomen dat zijn team naar de vierde plaats op de ranglijst zakte. “Tegen zo’n nederlaag als afgelopen weekend zullen we waarschijnlijk nog wel vaker tegenaan lopen”, vervolgt Buth. Toch is hij niet ontevreden. “We gingen de competitie zonder echte doelstelling in, omdat bijna niemand de clubs uit derde klasse B Oost kent. Daarnaast wordt er ook anders gevoetbald dan als we gewend zijn. De ploegen spelen meer fysiek en gooien altijd de beuk erin.”

Het meest gekke vindt Buth, die met Forza Almere eerder in de derde klasse op zondag speelde, dat ‘scouts’ van tegenstanders komen kijken op de training. “Een paar dagen voor we tegen Horst speelden, kwam er iemand van die club kijken naar onze training om daar het strijdplan op aan te passen”, grinnikt de spits.

Het hielp niet, want Buth scoorde tegen Horst twee keer en hielp zijn ploeg zo aan de 4-3 zege. “Vorig jaar deden ze nog bovenin mee”, weet Buth. De aanvaller, die al zeven keer doel trof,  durft met de nederlaag tegen Batavia’90 in zijn achterhoofd geen uitspraak te doen op de vraag waar zijn ploeg aan het einde van de competitie staat. “We bekijken het van week tot week. We zijn pas zes wedstrijden onderweg. Het is keihard werken als we op voorsprong komen. Na de wedstrijd zit iedereen stuk, zelfs op maandag tijdens de training hebben sommige jongens nog wat last.”

Foto Ruud de Wilde. Michael Buth (m) van Buitenboys tijdens het duel met Batavia'90.
Foto Ruud de Wilde. Michael Buth (m) van Buitenboys tijdens het duel met Batavia’90.

Ook zijn trainer durft geen uitspraken te doen. Essabar: “Ploegen zullen zich in de tweede competitiehelft ongetwijfeld anders gaan opstellen en misschien was er bij sommige teams wel sprake van onderschatting.”

Toch heeft de coach naar eigen zeggen een “steady” team. “Er zijn weinig wisselingen ten opzichte van vorig jaar. Daarnaast staat het zowel voorin als achterin goed en hebben we spelers die een wedstrijd kunnen beslissen”, aldus Essabar.

Een ander aspect is fitheid van zijn ploeg. “We trainden al hard en fysiek, daar sta ik ook bekend om. Daardoor zijn wij in conditioneel opzicht ijzersterk.” Toch heeft de oefenmeester zijn oefenstof wel een beetje aangepast. “We trainen meer gedoseerd, omdat de wedstrijden zwaarder zijn. We moeten natuurlijk oppassen voor kleine blessures.”

Bekijk hier de stand in de derde klasse B Oost.

Foto’s Ruud de Wilde

 

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)