Buitenboys walst over Zeeburgia heen

Het bekerduel tussen Buitenboys en Zeeburgia stond eerst voor dit weekend gepland. In verband met een coronabesmetting binnen de selectie van Zeeburgia werd de wedstrijd echter uitgesteld naar dinsdagavond. Het inhaalduel werd een heus doelpuntenfestijn. De ploeg van trainer Mark Steur was heer en meester en zette Zeeburgia totaal voor schut. De Amsterdammers konden met een 9-0 nederlaag vertrekken uit Almere.

Met fris aanvalsspel zette de thuisclub de bezoekers uit Amsterdam gelijk onder druk. De wedstrijd was zes minuten bezig en het was al raak voor Buitenboys. Een aanval door het midden werd door Collins John afgerond, hij zette zijn ploeg op een 1-0 voorsprong. Zeeburgia kreeg geen grip op het spel van Buitenboys en een minuut later lag nummer twee al in de touwen, Rowdy Moorman tekende aan voor de tweede treffer. Het Zeeburgia van trainer Ray Semmoh probeerde wel het spel te verleggen, maar slaagde daar geenszins in. De Almeerders waren gretig en het hoge tempo was een ware plaag voor de Amsterdammers. Tien minuten voor rust was er een mooie aanval over rechts, maar Moorman werd gevloerd binnen het strafschopgebied. De elfmetertrap verzilverde Moorman zelf en de was 3-0 een feit. Ondanks nog meer kansen voor Buitenboys gingen de ploegen met een 3-0 stand aan de thee.

Na rust had coach Steur zijn manschappen opdracht gegeven een nog hoger tempo te spelen. Deze aanwijzing pakte goed uit en de ploeg liep simpel uit naar een hogere score. Zeeburgia kreeg ook nog wel een mogelijkheid, maar het middenveld van Buitenboys gaf weinig ruimte weg. Het was wachten tot Buitenboys verder over de bezoekers heen walste. Na het eindsignaal stond er een 9-0 stand op het scorebord. Moorman, Martens, Verbrugge, Montijn, Jagroep en Fitter waren na de rust de doelpuntenmakers aan Almeerse kant.

Zeeburgia-trainer Semmoh wist dat het moeilijk zou worden: “Doordat corona de kop op stak, hebben we weinig kunnen trainen en was het verschil veel te groot. Verder hebben we grotendeels een nieuwe ploeg en heeft dat nog wat tijd nodig”, aldus de coach van de Amsterdammers. Buitenboys-coach Mark Steur was tevreden over zijn ploeg, “Natuurlijk zag ik nog wel momenten waar het nog beter kan maar de opdrachten werden grotendeels goed uitgevoerd. Toen we na de rust het tempo nog meer opvoerden speelden we onze tegenstander volledig van de mat.”