Buitenboys zakt weg door nederlaag tegen TOV

Subtopper Buitenboys heeft in de zaterdag derde klasse B (Oost) koploper TOV niet op een nederlaag kunnen trakteren. De ploeg van Larbi Essabar kwam nog terug van een achterstand, maar stond na negentig minuten uiteindelijk met lege handen: 1-2. Door de nederlaag is de Almeerse promovendus naar de zesde plaats gezakt.

In de eerste twintig minuten waren beide ploegen goed aan elkaar gewaagd met kansen over en weer. Buitenboys was zeker niet de mindere tegen TOV, alleen kwamen de passes bij de Almeerders niet altijd lekker aan en daar profiteerden de gasten bij vlagen van. Bij twee gevaarlijk aanvallen van TOV moest Buitenboys-doelman Duaine Le Blance handelend optreden, totdat hij in de 25ste minuut geen verweer had op de inzet van Ferhat Ozturk: 0-1.

Buitenboys kwam sterk terug, maar kon voor de rust de ploeg uit Baarn niet verrassen en keek halverwege nog tegen een 0-1 achterstand aan. Na de hervatting zat de thuisploeg beter in de wedstrijd en kwam TOV goed weg toen de gelijkmaker uitbleef. In de 72ste minuut kreeg Buitenboys terecht de beloning voor het vertoonde spel. Na een mooie aanval zette Gianni Rellum de 1-1 op het scorebord.

Niet veel later had de ploeg van Larbi Essabar een 2-1 voorsprong kunnen nemen, maar verdween een mogelijkheid net aan de verkeerde kant van de paal. Het duel bleef op en neer gaan met soms fraaie momenten voor beide doelen. Uiteindelijk trok de koploper aan het langste eind toen TOV’er Erik Kool goed doorging en ook Le Blance kansloos liet: 1-2. In de resterende acht minuten was Buitenboys nog dicht bij de gelijkmaker, die echter uitbleef.

“Er waren zeker kansen om TOV te verrassen, alleen doordat we niet geheel volledig aan konden treden, moesten we teveel improviseren. Dat vergde veel van de ploeg”, aldus aanvoerder Dennis de Knijff. “We hebben een paar mooie wedstrijden te gaan en kijken wat er nog te halen valt.” De Almeerders staan nu zesde, op vier punten van de derde plaats.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zaterdag derde klasse B (Oost).