Buitenveldert doet goede zaken in Topklasse vrouwen

Buitenveldert heeft in de Topklasse en ruime 5-2 zege geboekt op Oranje Nassau. Het werd een erg goed weekend voor de vrouwen van Don Koehorst aangezien de concurrenten op de titel allemaal punten lieten liggen.

Echter ook voor de tegenstander Oranje Nassau betekende die winst van een directe concurrent extra motivatie. De Groningse gasten zette die al direct in daden om. Binnen drie minuten stond de 0-1 op het bord. Naily Sling, in Groningen als invalster al een lastige klant, was al directe bewaakster en de centrale verdediging te snel af en trok vanaf recht het strafschopgebied binnen. Daar schoot ze op fantastische wijze de bal regelrecht in de kruising.

Amper vijf minuten later moest de Buitenveldert-doelvrouw al weer vissen. Dit maal werd Oranje Nassau erg geholpen door de scheidsrechter. Die liep bij een vrije trap net buiten de zestien in de baan van het schot waardoor de fraaie zweefduik van Shania van Nuland ontoereikend was.

Wels

Met in het achterhoofd het feit dat Buitenveldert dit seizoen erg veel moeite heeft een achterstand uit te wissen maakten de supporters in het fraaie winterzonnetje zich op voor een lastige middag. Binnen tien minuten had Lieselotte Wels echter al de aansluitingstreffer binnen gewerkt. Ze kreeg alle ruimte om zich vrij te draaien en loste een dodelijk schot vanaf een meter of tien.

Ook de gelijkmaker kon nog voor rust worden genoteerd. Lieselotte Wels kon een corner inkoppen. Die viel pardoes voor de voeten van Lizzy Bermudez. Die liep de bal zonder daar veel aan te kunnen doen zo over de doellijn. Haar eerste treffer in Buitenveldert Vrouwen1.

Waar Buitenveldert druk zette om met een voorsprong te gaan rusten was het echter Oranje Nassau wat de beste kans kreeg, Op slag van rust mocht Naily Sling andermaal alleen op Shania van Nuland af. Die wist de fraaie stiftbal met een uiterste krachtsinspanning echter nog tot corner te verwerken.

Prade

Na de rust kwam Oranje Nassau al helemaal niet meer aan voetballen toe. Meer dan wat wilde rossen naar voren had Buitenveldert niet te duchten maar het bleef uitkijken met dergelijke snelle counterspitsen. Lieselotte Wels maakte uiteindelijk met twintig minuten op de klokken de bevrijdende 3-2 voor Buitenveldert. Voor coach Don Koehorst het sein om te gaan wisselen. Meteen daarop viel ook de 4-2. LorainnePrade draaide een corner bij de eerste paal direct binnen.

Toch werd het nog even spannend toen een verdwaald schot door wat Amsterdamse benen van richting werd veranderd en zomaar bij de tweede paal binnenviel. Francien Meijer maakte echter aan de andere kant direct aan alle onzekerheid een einde door een corner bijzonder fraai tegen de touwen te koppen (5-2).

Na de wedstrijd bleek ook koploper Saestum nog een punten te hebben laten liggen. Daardoor klimt Buitenveldert naar de tweede plaatse op slechts twee punten van de ploeg uit Zeist.