Home / Algemeen / Buitenveldert domineert maar verspeelt 2-0 voorsprong tegen V&V

Buitenveldert domineert maar verspeelt 2-0 voorsprong tegen V&V

In de zaterdag vierde klasse D heeft Buitenveldert een zeker lijkende overwinning uit handen gegeven tegen V&V. De ploeg van Barry Vriens domineerde lange tijd, stond met 0-2 voor maar verloor met 3-2.

Bij winst had Buitenveldert op gelijke hoogte gekomen met de nummer twee van de ranglijst V&V. Nu is het gat weer zes punten. In een wedstrijd waar gestreden werd voor iedere meter gingen de teams redelijk gelijk op. V&V oogde wat onrustig en Buitenveldert nam steeds meer het heft in handen. De wind had zeker ook een groot aandeel deze wedstrijd want veel lange ballen gingen veel te hard.

Buitenveldert ging steeds gemakkelijker voetballen. Onder leiding van de prima spelende middenvelder Jordy Geervliet en de razendsnelle rechtsbuiten Edwin Duyst ,waaraan Wouter Oosterloo zijn handen vol had, nam de druk steeds meer toe.

20140125_161124-1

De thuisclub mocht niet klagen toen de overigens prima fluitende scheidsrechter Torres Mendoza in de twintigste minuut een doelpunt van de bezoekers afkeurde wegens een (vermeende) overtreding in het strafschopgebied. In de minuten daarna hield doelman Daniël Pommerel V&V op de been met twee prima reddingen.

Rond het half uur stond V&V binnen een minuut op een 0-2 achterstand. Eerst maaide Dave Jansen in het strafschopgebied na een hoekschop over de bal heen, waarna middenvelder Matthijs Egger van dichtbij kon scoren. En even later schoot Geervliet van net buiten de zestien onhoudbaar in de kruising.

Een paar minuten later maakte Dave Jansen zijn fout bijna goed toen hij van een meter of 25 op het doel schoot en de bal via de onderkant van de lat het veld weer in stuitte. Het was zo ongeveer het enige wapenfeit van V&V in de eerste helft.

In de tweede helft speelde V&V beter en kon meer druk zetten. Toch leek de kans op 0-3  groter dan dat V&V zou scoren. Zo moest Daniël Pommerel nog een keer redding brengen na een schot van dichtbij. Na een kwartier kwam Marvin Calor in de ploeg voor Dave Jansen en ging Marco Brouwer achter de spitsen spelen  en werd Vlug en Vaardig sterker.

Maar pas nadat Mink Terpstra een kwartier voor tijd met een blessure het veld moest verlaten kwam de ommekeer. Hij werd vervangen door Michael Diepenbos die rechtsachter ging spelen. Michiel van Tilburg schoof door naar de spits.  In de 80e minuut verlengde hij een bal op Marco Brouwer, die Marvin Calor bij de tweede paal in staat stelde te scoren (1-2).

Drie minuten later schoot Gerben Bolten van links op doel. Doelman Arjan van Dool kreeg de bal niet onder controle en in de scrimmage die volgde,werkte Michiel van Tilburg de bal van dichtbij in het doel (2-2). En in de slotminuut van de officiële speeltijd gaf (alweer) Michiel van Tilburg de bal diep mee aan Gerben Bolten die onhoudbaar inschoot (3-2). In de zeven minuten extra tijd wist Buitenveldert zich niet meer te herstellen.

Kijk voor alle uitslagen, de stand en het programma op de klassenpagina van zaterdag 4D

Met dank aan Rien van Tilburg

Pre-order de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!