Buitenveldert geeft zege in blessuretijd weg

De vrouwen van Buitenveldert moesten diep in het Topklasseduel met Ter Leede toch nog een gelijkspel toestaan. Na  een 0-0 ruststand eindigden de ploegen met 2-2. De gelijkmaker van Ter Leede viel pas in de 99ste minuut!

Op het nieuwe kunstgras in Sassenheim nam Buitenveldert het op tegen Ter Leede. Ondanks dat laatstgenoemde ieder jaar meedoet om de titel,vertoeft het net als de Amsterdammers in de middenmoot. Beide teams speelden dit seizoen al eerder tegen elkaar, namelijk begin september in het bekertoernooi. Toen was Buitenveldert op alle terreinen heer en meester, maar daar was zaterdag weinig van terug te zien. Ter Leede startte fel en liet er geen misverstand over bestaan dat het wat recht te zetten had. De eerste helft gingen beide ploegen gelijk op. Zowel de thuisploeg als de Amsterdammers hadden mogelijkheden om de score te openen, maar het vizier stond niet op scherp.

Overkleeft en Van Nuland voorkomen een treffer van Ter Leede

Na rust was er een vroege strafschop voor Buitenveldert nadat een speelster opzichtig hands had gemaakt. Dit buitenkansje was aan Joyce Overkleeft wel besteed. Zij plaatste de bal strak in de linkerhoek en buiten bereik van de keepster. Vlak daarna werd de stand uitgebreid naar 0-2. Roxanne Koopman tekende voor de tweede Amsterdamse treffer. Ter Leede liet het er niet bij zitten en schakelde een tandje bij. Buitenveldert ging hierdoor juist achteruit lopen. Een kwartier voor tijd scoorde Jill Wilmot op fabelachtig wijze de aansluitingstreffer. Diagonaal schoot zij de bal onhoudbaar voor de keepster in de verre hoek. De gelijkmaker hing vanaf dat moment in de lucht, vooral ook omdat nagenoeg ieder duel een vrije trap voor Ter Leede opleverde. Achttien keer mocht Ter Leede aanleggen van redelijke afstand tot het doel. Dat leverde een aantal hachelijke situaties voor de goal op, maar gescoord werd er niet.

Amy Jackosn (r) in duel met uitblinkster Jill Wilmot van Ter Leede

Terwijl het al donker werd in Sassenheim was het volgens de jonge scheidsrechter nog altijd geen tijd voor het laatste fluitsignaal. In de 99e (!) minuut was het uiteindelijk Daphne van Kruistum die de 2-2 liet noteren. Zij schoot de bal in het doel nadat deze bij een scrimmage door niemand echt werd opgeruimd.

Komende zaterdag is er bekervoetbal. Buitenveldert ontmoet dan Odysseus’91. Bij winst is de volgende bekerronde nagenoeg zeker.

Foto’s: Annette in ’t Veld