Buitenveldert haalt door grote zege op CTO 70 kampioenschap binnen

Buitenveldert heeft zich in de uitwedstrijd tegen CTO 70 tot kampioen gekroond in de zaterdag derde klasse B. De ploeg van trainer Wilfred den Breejen had niets te duchten van de club uit Duivendrecht en won eenvoudig met 0-8.

In de openingsfase liet Buitenveldert zien dat het gekomen was om het kampioenschap vandaag te vieren. Na zes minuten voetballen kon Buitenveldert al juichen. CTO-verdediger Karim Zahi kopte verkeerd terug op zijn doelman. Spits Antonie de Puysselaar liet dit buitenkansje niet onbenut en passeerde CTO-doelman Olvedo Heinze met een lage schuiver in de hoek. Ondanks dat Buitenveldert het spel dicteerde en veruit de bovenliggende ploeg was, kwam het twee minuten na de goal goed weg. Eric Kissi kon na een lange bal doorlopen op Jon van der Donk maar de keeper van Buitenveldert kon de inzet van Kissi makkelijk stoppen.

HAV-Article-CT0-BV-3

Na de kans van CTO was het wachten op de 0-2 voor Buitenveldert. Nadat Edwin Duyst, Sergae Kogeldans en De Puysselaar nog goede kansen hadden gemist, was het Duyst die na twintig minuten spelen toesloeg. De rechtsbuiten hoefde op een goede voorzet van De Puysselaar alleen maar tegen de bal aan te lopen. Buitenveldert vond het vervolgens wel prima en nam even wat gas terug. De bezoekers kregen wel mogelijkheden maar konden deze niet verzilveren. Vlak voor rust zorgde linksbuiten Richie Yeboah er toch voor dat de ploeg met een ruimere voorsprong kon gaan rusten. Oog-in-oog met Heinze bleef Yeboah erg rustig en rondde beheerst af.

HAV-Article-CT0-BV-4

Na de rust gooide Buitenveldert het tempo weer omhoog en liep de uitploeg binnen twintig minuten uit naar 0-6. Eerst tekende De Puysselaar een paar minuten na rust voor zijn tweede van de middag door de CTO verdediging zijn hielen te laten zien en keihard binnen te schieten. Vijf minuten later maakte hij ook zijn derde. Duyst profiteerde van slordig balverlies bij CTO, legde de bal breed waardoor de spits eenvoudig kon intikken. Vervolgens bediende aanvoerder Bjorn Ouwehand met een schitterende pass Duyst, die met een diagonale droge knal Heinze kansloos liet.

HAV-Article-CT0-BV-2

CTO liet het in deze fase van de wedstrijd volledig lopen en ruim een half uur voor het einde van de wedstrijd was ook de 0-7 een feit. Yeboah gaf na een goede versnelling op links voor op de mee opgekomen centrale verdediger Oussama van Geene, die de bal op knappe wijze in het doel werkte. Het slotakkoord was voor invaller Martin Campell. Tien minuten voor tijd beloonde hij zijn rush op rechts met een goed schot in de verre hoek. Buitenveldert kreeg nog enkele kansen om de score nog verder uit te breiden, maar onder andere Campbell wist het doel niet meer te vinden.

Door deze monsterscore op CTO bedraagt de voorsprong van Buitenveldert met nog twee wedstrijden te spelen zeven punten op Zandvoort. De Amsterdammers zijn hierdoor niet meer te achterhalen door de club uit de badplaats en konden na afloop dus het kampioenschap gaan vieren.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zaterdag derde klasse B.

Verslag: Joey Schoo
Foto’s: RickySportsphotography