Buitenveldert heeft selectie rond met komst Akke Pennin (WVHEDW)

Met vier versterkingen van buitenaf heeft Buitenveldert de zaken voor volgend seizoen goed op orde. Justin Bohus (Quick 1890), Bix Azurmendi (Vitesse Delft), Youssef Aamarou (RKAVIC) en Akke Pennin (WVHEDW) komen de zaterdag tweedeklasser versterken. Laatstgenoemde hoopt in Amsterdam-Zuid meer aan spelen toe te komen.

“Ik heb echt een heel leuk jaar bij WVHEDW gehad, maar ik wil volgend seizoen weer meer gaan spelen”, zegt Pennin. Hij werd dit seizoen kampioen met WVHEDW in dezelfde afdeling als Buitenveldert. “In het begin van het seizoen speelde ik nog wel veel. Na een paar mindere wedstrijden ben ik op de bank terecht gekomen en in het tweede gaan spelen. De kans dat ik bij Buitenveldert in het eerste kan spelen is groter dan bij WVHEDW. Ik vind het aan de ene kant wel jammer dat ik bij WVHEDW ga. Het is een hele warme club en ik heb veel leuke mensen ontmoet.”

De 25-jarige aanvaller kijkt er naar uit om bij Buitenveldert aan de slag te gaan. “Ik heb er ontzettend veel zin in. Ik zie het erg zitten om met een jonge, enthousiaste en ambitieuze groep aan het werk te gaan. Buitenveldert was dit seizoen al dichtbij een periode, dus dat is voor volgend seizoen ook zeker de doelstelling. Ik ken de club verder niet zo goed, maar het lijkt mij een leuke club. Het complex ligt ook dichtbij mijn huis. Ik hoef maar twee minuten te lopen en ik ben op de club.”

De selectie van Buitenveldert blijft buiten het vertrek van doelman Jon van der Donk (Xerxes/DZB) intact. Naast de vier versterkingen stromen er negen spelers door vanuit de jeugd. “Ik ben zeer verheugd dat alle spelers hebben aangegeven volgend seizoen bij Buitenveldert te blijven”, is trainer Wilfred den Breejen tevreden. “Het is echter wel jammer dat buitenstaanders en derden met sommige spelers gaan praten en leuren om ervoor te zorgen dat ze ergens anders gaan spelen. Het is goed voor onze jonge spelers om bij Buitenveldert in de basis te spelen in plaats van ergens op de bank te zitten. Als ze goed genoeg zijn worden ze vanzelf wel benaderd door clubs die hoger spelen.”

Foto’s Jan Vonk

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!