Home / Algemeen / Buitenveldert houdt kans in eigen hand

Buitenveldert houdt kans in eigen hand

SC Buitenveldert heeft het tweede duel in de nacompetitie met klinkende cijfers gewonnen. Op het eigen veld werd FC Weesp met maar liefst 6-2 verslagen. Voor Weesp betekende het verlies degradatie naar de vierde klasse.

Buitenveldert ging uitstekend van start. Al na vijf minuten werd de score geopend door spits Samir Ali. Hij volleerde de bal achter de doelman na een voorzet van Jitse Bos. De 2-0, die ook door Ali werd gemaakt, kwam tot stand vanaf de rechterkant. Dit maal was Tiago Caetano-Brazia de aangever.

Na de voorsprong verslapte Buitenveldert een beetje. De hitte leek de boosdoener. Binnen een mum van tijd stond de 2-2 op het scorebord. Buitenveldert mocht daarna van geluk spreken dat het daarbij bleef, want de 2-3 leek een zekerheidje, maar drie meter voor open doel faalde de spits van Weesp. Op het moment dat Buitenveldert de dominantie verloor, werd toch de 3-2 gescoord. Weer was het Ali die de bal binnentikte, maar het doelpunt moet eigenlijk op naam komen van Said el Adel. De middenvelder verrichte knap voorbereidend werk.

In de tweede helft was het nog even spannend, maar na de 4-2 van El Adel leek het duel beslist. Weesp probeerde nog aan te zetten, maar in counter beslisten Bos (op aangeven van Rachid Rahrissi) en Caetano-Brazia het duel. Laatstgenoemde speler kon simpel binnentikken nadat David Plaza de doelman omzeilde en de bal breed legde.

Volgende week speelt Buitenveldert thuis tegen FC Hilversum, die tegen Focus’07 1-1 speelden. Dat betekent dat promotie is verzekerd bij een overwinning op 2 juni.

Send this to a friend