Buitenveldert kansloos in kwartfinale beker tegen PSV/Eindhoven

De koploper van de Topklasse, Buitenveldert, heeft niet opnieuw voor een stunt weten te zorgen in het bekertoernooi. In de vorig ronde werd bekerhouder ADO Den Haag na strafschoppen verslagen. NU was BeNe League club PSV/Eindhoven helaas een maatje te groot. Aan de Boelelaan werd het 0-7.

De voetbalsters van PSV/FC Eindhoven namen de bekerwedstrijd van zaterdag tegen Buitenveldert ‘zeer serieus’. Dat zei PSV-coach Nebojsa Vuckovic in de aanloop naar de kwartfinale. “Buitenveldert heeft dit seizoen nog maar één keer verloren”, benadrukte Vuckovic. “Hun laatste nederlaag dateert van oktober. Als we dit duel ingaan als een oefenwedstrijd krijgen we een zware middag. Maar wij zijn de favoriet. Wij moeten deze achtste finalewedstrijd gewoon winnen.”

Naomi Guiterez

Buitenveldert hinkte duidelijk op twee gedachten. Volgende week wacht immers de allesbeslissende wedstrijd om het landskampioenschap en PSV was dus niet meer dan een aardig toetje. Bijna veertig minuten hield Buitenveldert de stand op 0-0. Het had zelfs de beste kans om op voorsprong te komen, maar Amy Jackson mikte oog-in-oog met Angela Christ naast het doel. Ook Francien Meijer haalde nog een keer stijlvol uit maar haar schot werd een prooi voor Christ.

Wie anders dan Daniëlle van der Donk opende uiteindelijk de score. Ze was al dichtbij geweest maar zag keepster van Nuland zowel in een een-tegen-tegen één als bij een vlammend schot, waarbij Van der Donk fraai naar binnen kwam, als winnares uit de bus komen. Van Nuland was echter kansloos op de keiharde kopbal van Van der Donk uit een corner van links. PSV/FCE had daarvoor al een aantal hele goede mogelijkheden laten liggen. De Buitenveldert-goalie was al twee keer geklopt op inzetten van Lisanne Vermeulen maar kreeg op de doellijn assistentie van Noami Guitterez. Dat ze dat één keer onbewust met de elleboog deed bleef voor de scheidsrechter onopgemerkt.

Overkleeft

In de blessuretijd van de eerste helft tilde opnieuw Danielle van der Donk de stand naar 0-2. Een vrije trap vanaf ideale positie, midden voor de goal op de zestien meter lijn, krulde ze fraai om de muur richting bovenhoek. Van Nuland leek de bal zowaar nog te stoppen maar had de pech dat de bal via binnenkant paal alsnog binnenviel.

Het verzet van Buitenveldert was daarmee eigenlijk al voor het begin van de tweede helft gebroken. Helemaal toen PSV/FCE direct na rust twee keer hulp kreeg van het arbitrale duo om de 0-3 en 0-4 aan te tekenen. Bij het derde doelpunt werd Naomi Guitterez getorpedeerd door Lisanne Vermeulen waarbij ook de keepster werd meegenomen. De scheidsrechter liet doorspelen waarna het eenvoudig binnen tikken was. Aan de 0-4 ging een overduidelijke buitenspelsituatie vooraf.

Wels en Janneke Bijl

PSV/FCE liep daarna kinderlijk eenvoudig uit naar 0-7 waarbij soms prachtig gecombineerd werd. Van der Donk scoorde haar derde en ook Vermeulen maakte er drie maar de mooiste kwam van de voet van Nadia Coolen die een bal vol uit de lucht diagonaal in de kruising schoot.