Buitenveldert kiest voor Tijn Hammer: “Voor mijn gevoel ben ik er klaar voor”

Zaterdag tweedeklasser Buitenveldert heeft binnen eigen gelederen een nieuwe trainer gevonden. Tijn Hammer, momenteel trainer van het tweede elftal, begint komende zomer aan zijn eerste klus als hoofdtrainer. De 32-jarige oefenmeester heeft voor twee seizoenen getekend.

Op het moment dat Wilfred den Breejen aankondigde na een aantal succesvolle jaren te vertrekken uit Amsterdam-Zuid, had Hammer direct bij het bestuur aangegeven graag de job te willen overnemen. “Voor mijn gevoel ben ik er klaar voor”, zegt Hammer, die bezig is aan zijn derde seizoen bij het tweede elftal en daarmee naar de reserve eerste klasse promoveerde. “Als trainer van het tweede elftal sta je toch in dienst van het eerste. Om op te leiden en jongens een podium te geven om zich te bewijzen. Ik ben er zeker klaar voor om zelf het heft in handen te nemen.”

Na eerder in de jeugd van FC Abcoude en FC Amsterdam te hebben gewerkt, kwam Hammer in de zomer van 2016 op aanraden van Den Breejen naar Buitenveldert. Over een paar maanden neemt hij het van hem over. Met Buitenveldert wil Hammer een stabiele tweedeklasser worden. “Dit seizoen is het wat wisselvallig, maar de twee jaar hiervoor zijn geweldig geweest. Ik denk dat een club als Buitenveldert, in deze Amsterdamse tweede klasse, een rol van betekenis kan spelen.”

Hammer weet wat daarvoor nodig is. Als speler van HBOK kwam hij jarenlang uit in de zaterdag tweede klasse A. Leuk en frivool voetbal is niet alles. “Er wordt af en toe ook gevraagd om je mouwen op te stropen en wedstrijden wat slimmer uitspelen. En kan je dat verwachten van jonge jongens? Ik ben aan het kijken hoe we een balans kunnen krijgen tussen een technische ploeg en als het nodig is arbeid leveren.” De oefenmeester wil in ieder geval voortborduren op wat zijn voorganger heeft neergezet met doorstroming vanuit de eigen jeugd. “Er lopen veel talentvolle jongens rond en het is leuk voor de club om te zien dat de jeugd die ze opleiden ook daadwerkelijk in het eerste komt te spelen.”

Nu hij deze kans krijgt, komt zijn loopbaan als actieve voetballer ten einde. Een zware knieblessure die hij opliep bij Pancratius vergemakkelijkte de keuze. Als trainer typeert Hammer zich als iemand die zowel tussen als boven de groep staat. “Mijn interactie met de jonge jongens en te kunnen bewegen op hun leven is een pluspunt, denk ik. En het feit dat ik een
winnaarsmentaliteit heb en dat probeer over te brengen op de jongens. Ik heb zelf weleens trainers gehad waar je heel erg tegenop kijkt en weinig tegen durft te zeggen. Ik denk dat ik daar tussen zit. Spelers kunnen naar mij toekomen met vragen en opmerkingen, maar op het momenten dat het moet, sta ik daarboven en neem de beslissingen.”

Hammer heeft een contract voor twee seizoenen getekend om, zoals voorzitter Bertholt Leeftink zegt, onder zijn leiding ‘een volgende stap te maken met deze talentvolle groep’. Met die looptijd voelt hij het vertrouwen vanuit de clubleiding. “Ze geven mij de kans om de Zaterdag-selectie naar mijn idee in te richten en te ontwikkelen.”

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)