Buitenveldert komt knap terug bij Zaandijk

In de zondag vierde klasse E heeft Buitenveldert toch nog één punt overgehouden aan de ontmoeting met Zaandijk. Nadat de ploeg van Mark de Boer in de tweede helft op een 3-1 achterstand kwam leek de wedstrijd gespeeld. Toch wist Buitenveldert zich in de slotfase terug te knokken: 3-3.

Arnout van Oers zette Zaandijk op voorsprong en toen Jorno vd Vooren de score verdubbelde leek het een lastig verhaal te gaan worden voor Buitenveldert. Volgens Mark de Boer gaf de ruststand de verhoudingen niet helemaal juist weer. ”In de eerste helft hadden we wind tegen waardoor het spel van onze kant wat slordig was. Desondanks creëren we vier of vijf 100% kansen. Als je die maakt ziet het er heel anders uit. In de rust heb ik wat omzettingen gedaan en in de tweede helft zijn we vol op de aanval gaan spelen. ”

De verandering van tactiek wierp al snel zijn vruchten af. De spanning was weer helemaal terug toen Kasper Duvivie namens Buitenveldert profiteerde van een slippertje van Martijn Teeuwen. De doelman van Zaandijk liet de bal los en Duvivie kon zo de aansluitingstreffer op het scorebord zetten. Het geloof was terug bij Buitenveldert maar het kon niet doordrukken. Na een uitval van Zaandijk was het van Oers die met zijn tweede doelpunt de wedstrijd in het slot leek te gooien: 3-1.

Foto Henk Dil | Twee vingers in de lucht bij Mark de Boer na de twee goals van Buitenveldert in de slotfase

De matig leidende scheidsrechter zou in de slotfase een hoofdrol vervullen. Eerst kende hij een discutabele vrije trap toe aan Buitenveldert die door Keigo Kamea in de kruising werd geschoten. Vervolgens vergat de leidsman de voordeelregel toe te passen waardoor Zaandijk een doelpunt werd onthouden. Deze viel uiteindelijk aan de andere kant. Teeuwen tastte mis bij een voorzet en Damien Griffith bracht Buitenveldert in extremis op gelijke hoogte: 3-3.

De Boer vond de puntendeling over de hele wedstrijd gezien terecht. ”Op basis van de kansenverhoudingen zeker. Het kon alle kanten op. Het werd uiteindelijk 3-3 maar als we nog tien minuten hadden doorgespeeld was het 5-5 geworden. Natuurlijk hebben we een geluk gehad op het einde. Als het 4-2 wordt is het gedaan.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zondag vierde klasse E.