Buitenveldert medekoploper na winst op ATC’65

Buitenveldert versloeg zaterdag op eigen veld directe concurrent en virtueel lijstaanvoerder ATC 65′ VR1/Beloften FC Twente Vrouwen. De Amsterdamse vrouwen scoorden twee keer binnen de minuut en timmerden daarna de zaak vakkundig dicht. Buitenveldert staat nu samen met Wartburgia en Fortuna Sittard aan kop van de topklasse.

De eerste helft leken beide ploegen erg aan elkaar gewaagd en ging het redelijk gelijk op. FC Twente probeerde veel aan te vallen en trachtte via het wisselen van kant tot kant dreigend te worden voor de goal van Buitenveldert. Spits Lysanne van Gurp sleurde en sjouwde maar tot echt kansen kwam FC Twente niet.

Donna van Rossum (l) in duel met Demi ter Maat

In de 19e minuut viel de treffer voor Buitenveldert. Joyce Overkleeft mocht volledig vrij inkoppen en de bal verdween recht boven de vaststaande doelvrouw tegen het net. Krap een minuut later keek FC Twente tegen een 2-0 achterstand te staan, nadat Lieselotte Wels een prachtige steekpass verstuurde die door Lorainne Prade simpel langs Kim van de Werff werd geschoven.

Ondanks de tegenslag pakte FC Twente het spel goed weer op en kwam zelfs dicht bij een doelpunt. De inzet van de ijverige Kelsey van der Laan werd echter door de Amsterdamse keepster geneutraliseerd.

In de tweede helft zakte Buitenveldert verder in en kwam FC Twente steeds meer en beter aan aanvallen toe. Al vroeg in de tweede helft kwam Maxime Bennink erg dichtbij een aansluitingstreffer, maar de goalie van Buitenveldert bracht redding.

Rosemarijn Veldhuis (l) in actie tegen ATC'65
Rosemarijn Veldhuis (l) in actie tegen ATC’65

FC Twente bleef doordrukken en kwam steeds vaker voor het Amsterdamse doel, maar slechts sporadisch tot kansen. Topscorer Judith Westerveld had een kwartier voor tijd de 2-1 op de schoen maar ook zij kreeg de bal niet langs de keepster. De Amsterdamsen bleven zo eenvoudig op de been.

Veruit de grootste kansen waren echter ook in de tweede helft voor Buitenveldert. Invalsters Amy Jackson en Samantha Martinez Gion waren dicht bij een doelpunt. Martinez Gion zal haar schot in de doelmond geblokt worden en de inzet van Amy Jackson werd door Demi, uitblinkster aan Twentse kant, van de doellijn gehaald. Met kunt en vliegwerk hield FC Twente het bij 2-0 waarbij keepster Kim van de Werff ook nog twee keer hulp kreeg van het houtwerk. Lieselotte Wels schoot op de paal en een corner van Amy Jackson viel op te lat.

Joyce Overkleeft zorgt voor de 1-0

Buitenveldert speelde stevig en FC Twente had daar vaak niet van terug en kreeg bovendien een lesje in effectiviteit. Op de eindstand op 2-0 viel dan ook weinig af te dingen.