Home / Algemeen / Buitenveldert met speels gemak langs RKHVV

Buitenveldert met speels gemak langs RKHVV

Buitenveldert heeft in de Topklasse van de vrouwen zonder al te veel inspanning met 4-1 gewonnen van RKHVV. Op een zeer slecht kunstgrasveld in Huissen was de ploeg van Don Koehorst constant de bovenliggende partij.

Vooral Lorraine Prade ontpopte zich tot een ware plaaggeest voor de Huissense defensie. Met fraaie passeeracties dreef zij haar directe tegenstandsters tot wanhoop. Lieselotte Wels zette de Amsterdammers als na zes minuten op voorsprong. Zij kopte een voorzet vanaf de flank met een fraaie boog over keepster Anne Garritsen.

RKHVV heeft met Carolien Filipo een van de grootste talenten van de topklasse in huis. Vreemd genoeg verhuisde zij al snel van de linksbuiten naar de rechtsbuitenpositie. Daar kreeg zijn echter te maken met Daphe Bolhoven. Die was deze zaterdag opnieuw een van de uitblinkers aan Buitenveldert-kant. Ze schakelde niet alleen Filipo uit maar scoorde ook nog eens. Daaraan ging een fantastische actie van Lorraine Prade vooraf. Zij stuurde Bolhoven de diepte in met een pass achter het standbeen langs. Dahpne Bolhoven prikte de bal daarna langs Garritsen in de verre hoek.

op goals af

Met een gemak alsof het een oefenpotje betrof combineerde Buitenveldert dat het een lieve lust was. De middenvelders Frederique Bonink en Lesley Landweer strooiden met passen alsof het niks is. Op de rechterflank was de snelle Roxanne Koopmans ook al een ware plaaggeest. Na een klein half uur spelen ontdeed zij zich van haar dubbele dekking en mocht ook al alleen richting vijandig doel en dwong Garritsen opnieuw tot de bal uit het net vissen.

Roxanne Koopmans had ook de 0-4 op haar schoen maar haar inzet hield het midden tussen een schot op doel en een voorzet. De bal ging buiten bereik van de keepster en Lorraine Prade voorlangs.

keepster

Buitenveldert liet de teugels daarop wat vieren. RKHVV liet echter na zich terug in de wedstrijd te schieten. Carolien Flilipo was voor één keer haar bewaakster te slim af maar faalde daarna ook in oog met keepster Shania van Nuland die meteen daarna ook in een 1-tegen-1 met Roxanne van de Rhee en op een schot in de verre hoek van Filipo als winnaar uit de bus kwam. Een uitbraak over links leidde op slag van rust toch tot een treffer voor RKHVV. Van de Rhee brak door op links en mocht van dichtbij afleggen. Van Nuland kon de bal onvoldoende keren waarna de bal voor de voeten van Jodie Heijink dwarrelde die wel raad wist met het buitenkansje.

In de rust had coach Ruben van de Water de RKHVV-vrouwen kennelijk wat stof tot nadenken gegeven want vanaf het fluitsignaal trokken de Huissensen fel van leer. Jodie Heijink zag haar inzet echter gekeerd en een diepe bal op Filipo werd goed onderschept. Het verweer van RKHVV ebde daarna snel weg en Buitenveldert nam het heft weer in handen. Roxanne Koopmans was dicht bij haar tweede treffer maar stuitte op de doelvrouwe. Een schot van de prima invallende Donna van Rossum werd door Garritsen en Suzanne Giesen met vereende kracht gekeerd. Het schot van de andere invalster Chavelli Henry miste kracht.

actie

Lieselotte Wels tekende uiteindelijk voor de vierde Amsterdamse goal. Andermaal Lorraine Prade speelde zich met een ‘zidane’ vrij, zocht de keepster op en legde op het juiste moment breed voor de voeten van Wels die geen moeite had de bal tegen het net te werken. Prade vergat daarna zichzelf te belonen voor een meer dan uitstekende wedstrijd. Met de keepster al geklopt mikte ze de bal echter langs de verkeerde kant van de paal.

Zo eindigde RKHVV – Buitenveldert in 1-4 en rukt Buitenveldert op naar de vierde plek in de rangschikking. Acht maal wist de ploeg inmiddels te scoren, opmerkelijk genoeg tekenden daarvoor zeven verschillende speelsters. Het onderstreept dat Buitenveldert een sterk collectief is wat het niet van één of twee speelsters hoeft te hebben.

Pre-order de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)