Buitenveldert naar halve finale beker en hoopt nu op Ajax

De vrouwen van Buitenveldert hebben de halve finale van de beker gehaald door met 1-2 te winnen bij DTS in Ede. Samen met PSV, ADO Den Haag en de winnaar FC Twente-Ajax gaan zijn bepalen wie de winnaar wordt van de KNVB.

Gesteund door een bus vol supporters en met trommels en gezang leek het of Buitenveldert een thuiswedstrijd speelde. Trainer Don Koehorst had vooraf al een goede gevoel over het bereiken van de halve finale en dat gevoel kwam dus uit. Koehorst: “We waren de betere ploeg, maar komen in de slotfase ook nog erg goed weg. Het is natuurlijk prachtig dat we de halve finale hebben gehaald. Toch is de sfeer in de bus wat rustig. Ik denk dat de speelsters er ook vanuit gingen dat we dit moesten winnen.”

Buitenveldert was zeker in de eerste helft beter dan DTS. Toch duurde het tot tien minuten voor rust voordat Lizzy Bermudez de 0-1 maakte. Lang konden de Amsterdammers daar echter niet van genieten want drie minuten later was het door Joelle de Bondt al weer gelijk. Koehorst: “Ik zei in de rust dat we gezien de kansen met 4-1 voor hadden moeten staan en dat er maar een team aanspraak mocht maken op de zege. Na rust stonden we organisatorisch beter dan in de eerste helft. We hadden het middenveld onder controle en daar schortte het voor rust nog wel eens aan.”

Twaalf minuten na de hervatting zorgde Sanne van Beek voor een nieuwe voorsprong. Mandy de Boer en Lorainne Prade vergaten vervolgens het duel te beslissen. DTS rook in de slotfase dat er nog iets te halen viel, maar het was aan keepster Kaylee Moerland te danken dat het 1-2 bleef. Koehorst: “Ik telde hem al, net als iedereen, maar Kaylee verrichtte echt een super redding.” Daarna scoorde DTS in de 94e minuut als nog maar omdat er voorafgaand aan de treffer geleund werd op Bermudez werd de treffer afgekeurd. Koehorst: “ Ik denk ook dat het een overtreding was, maar als hij was goed gekeurd had ik niet geprotesteerd.”

Morgen na het duel tussen FC Twente en Ajax (17:00 uur) zal er worden geloot voor de halve finale. Naast PSV en ADO is Buitenveldert de enige amateurclub. Koehorst: “ Dat is natuurlijk prachtig. Ik weet wat het is. Met Ter Leede heb ik zelfs een keer de finale gehaald. Toen wonnen we van ADO en in de halve finale van Twente. Helaas was de koek in de finale tegen Utrecht op. Ik hoop nu natuurlijk op ene thuiswedstrijd en dan het liefst Ajax. Het si dan een mooie derby, maar ze zitten ook in een wat mindere fase. Als we uit moeten spelen dan hoop ik op ADO Den Haag want dan spelen we tenminste in een stadion.”

Later meer actuele foto’s

 

 

 

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)