Buitenveldert neemt pas na rust ruim afstand van Ouderkerk

Ouderkerk is er niet in geslaagd om de stunt van vorige week tegen VVC (2-3 overwinning) een vervolg te geven tegen de volgende topclub in de zaterdag derde klasse B. De ploeg van Lex van der Horst ging met ruime cijfers onderuit op bezoek bij Buitenveldert (5-1), al had de score nog hoger uit kunnen vallen.

De wedstrijd was slechts 29 seconden oud voordat het eerste doelpunt al was gemaakt. Bjorn Ouwehand was alert op slordig balverlies van Ouderkerk-verdediger Wessel van Vliet en zette Ebenezer Ntim vrij voor het doel. Het was een koud kunstje voor ‘Kofi’, die de thuisploeg een droomstart bezorgde. Die start kon Buitenveldert een vervolg geven, maar Jeffrey Duyst en Antonie de Puysselaar vonden doelman René de Jong op hun weg naar de 2-0.

Buitenveldert - Ouderkerk

Dat de 1-0 op het scorebord bleef staan, was te danken aan die doelman van Ouderkerk. De gasten werden weggetikt door Buitenveldert, maar wanneer de aanvallen gevaarlijk werden, wist De Jong zijn ploeg in de wedstrijd te houden. Pogingen van Richie Yeboah, De Puysselaar en Edwin Duyst waren allemaal een prooi voor de sluitpost van Ouderkerk. Buitenveldert vergat zichzelf te belonen en verzuimde verder afstand te nemen van Ouderkerk, dat het heel moeilijk had om zelf aan voetballen te komen.

Na rust slaagde de ploeg van Wilfred den Breejen daar wel in. Er waren vijf minuten gespeeld in de tweede helft en de ban was gebroken. Opnieuw werd er geprofiteerd van een slordig verdedigend Ouderkerk. Edwin Duyst brak door en zijn lage voorzet werd door Yeboah bij de tweede paal binnen gelopen (2-0). Er viel een last van de schouders bij Buitenveldert, want tien minuten later 3-0. Opnieuw was Duyst de aangever en zorgde deze keer De Puysselaar voor het doelpunt.

Toch wisten de gasten na ruim een uur spelen nog wat terug te doen. Nadat Sander Couperus zijn schot eerst nog gered zag worden door Buitenveldert-doelman Jon van der Donk, was de aanvaller er snel bij om in de rebound alsnog voor de eretreffer te zorgen (3-1). Ouderkerk verkleinde de marge slechts voor even, want nog geen drie minuten later was de marge alweer drie. Dennie van Ingen kon een voorzet van Buitenveldert-uitblinker Edwin Duyst niet goed uit het doelgebied van Ouderkerk krijgen, waardoor De Puysselaar kon profiteren en de 4-1 langs De Jong te schieten.

Uiteindelijk werd de wedstrijd een kleine twintig minuten voor tijd beslist. Ouderkerk-doelman René de Jong kon niet goed ingrijpen bij een lage voorzet van invaller Humphrey Michael Sophia. Het was Duyst die hier optimaal gebruik van maakte en ook een doelpunt meepikte (5-1). Niet veel later was Buitenveldert nog twee keer dichtbij een treffer, maar hield De Jong de schade beperkt voor de gasten.

“Dit had ik van tevoren wel aan zien komen”, was Ouderkerk-trainer Lex van der Horst zich zelfbewust. “Er waren vandaag een paar belangrijke spelers afwezig en we moesten een hoop schuiven in de opstelling. Dan weet je dat het moeilijk wordt met een smalle selectie. Het was vandaag de taak om de schade beperkt te houden. Die 1-0 na een halve minuut zegt eigenlijk alles over de wedstrijd. Het is ook helemaal niet erg, Buitenveldert was op alle fronten beter. De score had zelfs nog hoger uit kunnen vallen.”

Ondanks de ruime overwinning, bleef Wilfred den Breejen (Buitenveldert) rustig. “Ik ben tevreden over het resultaat, maar het veldspel kan nog beter. We creëerden voldoende kansen, maar maakten ze in de eerste helft niet af. Dat we nu gedeeld eerste staan (EDO heeft nog wel een wedstrijd tegoed) had ik niet verwacht, maar op dit moment is het zeker wel verdiend. En ik denk ook dat we het vol kunnen houden. We hebben vertrouwen in ons eigen spel en weten dat we het kunnen. Het zou fantastisch zijn als we de nacompetitie halen”, keek Den Breejen alvast vooruit op de tweede seizoenshelft.

Kijk voor alle uitslagen, de stand en het programma op de klassepagina van zaterdag 3B.