Home / Algemeen / Buitenveldert nu alleen koploper na zege in Sittard
Foto Wiljo van Nuland: Joyce Overkleeft zorgt voor de tweede Amsterdamse treffer

Buitenveldert nu alleen koploper na zege in Sittard

In de vrouwen Topklasse heeft Buitenveldert alleen de koppositie genomen. De ploeg van Don Koehorst won in Sittard het rechtstreekse duel om de koppositie met 1-3 van Fortuna Sittard. De Amsterdammers hebben op de ranglijst nu drie punten meer dan de ploeg uit Limburg.

Fortuna Sittard-coach Jannie Sangers was in de aanloop naar de topper met Buitenveldert wel erg overtuigd van de kansen van de Limburgse vrouwen. In het regionale dagblad liet hij optekenen: “Uit hebben we alleen verloren van de keeper. We hadden er met 5-0 of meer moeten winnen en zijn geen seconde in gevaar geweest. Wij hebben gewoon veel meer voetbal. Buitenveldert zet daar alleen veel fysiek tegenover”.

Zaterdag bleef daar echter bitter weinig meer van over! Een wedstrijd in hoog tempo waarin volop strijd werd geleverd. Fortuna moest het daarbij vooral hebben van de lange bal, waar Buitenveldert het voetballend via de vleugels probeerde. Voor beide doelverdedigsters was er de eerste helft weinig actie. Van Nuland moest wat diepe ballen onderscheppen en De Macker redde fraai op een kopbal van Lieselotte Wels. Op de kopbal van Frederique Bonink vlak voor rust had zij echter onvoldoende antwoord. Lorainne Prade ontdeed zich op links van haar dubbele dekking en had een afgemeten voorzet in huis die door Bonink fraai tegendraads in gekopt werd (0-1).

Foto Wiljo van Nuland: Joyce Overkleeft zorgt voor de tweede Amsterdamse treffer
Foto Wiljo van Nuland: Joyce Overkleeft zorgt voor de tweede Amsterdamse treffer

0-2 Overkleeft

Wie had gedacht dat Fortuna nog feller uit de kleedkamer zou komen kwam bedrogen uit. Buitenveldert was in alle linies de bovenliggende partij. Met name op het middenveld waar de uitblinkende Amy Jackson samen met de opnieuw sterk spelende Francien Meijer de aanvoer naar de Limburgse voorwaartsen al vroegtijdig afsneden. Even leek Shirley Kocacinar de gelijkmaker toch nog op de schoen te hebben maar haar inzet werd rand zestien gestopt.

Keepster Katja DeMacker besliste daarna onbedoeld de wedstrijd. Zij ging opzichtig in de fout bij een terugspeelbal wat Buitenveldert een vrije trap binnen de zestien opleverde. De Amsterdamsen speelden dit slim uit en Joyce Overkleeft knalde de bal onhoudbaar tegen de touwen (0-2). Lang kon Buitenveldert niet genieten van deze riante voorsprong want binnen drie minuten tekende Maartje Keulenvoor de 1-2. Een wilde voorzet vanaf de rechterflank werd een prooi voor de wind en zeilde buiten bereik van alles en iedereen zo de bovenhoek in.

mooie sfeer

Even dreigde het toen unheimisch te worden. Shirley Kocacinar ging rollebollend met de keepster door het doel in een poging de bal snel te bemachtigen en de harde kern van de supportersschare vond het nodig oerwoudgeluiden te produceren bij balbezit van de donkere Buitenveldert-speelster. Lorainne Prade snoerde ze echter op ultieme wijze meteen de mond door de 1-3 op het bord te zetten. Op weg gestuurd door een verre uittrap zette zij een van haar bekende rushes in. Zij ontdeed zich van twee tegenstandsters en drukte toen doeltreffend af met links.

Foto Wiljo van Nuland: Lorraine Prade maakte de bevrijdende 1-3
Foto Wiljo van Nuland: Lorraine Prade maakte de bevrijdende 1-3

Buitenveldert won zo de tweede topper op rij en heeft nu ook Fortuna Sittard op drie punten afstand weten te zetten. Komend weekend speelt Buitenveldert thuis tegen BeNe League club ADO Den Haag in de strijd om de beker.

Kijk voor alle uitslagen, de stand en het programma op de klassenpagina van de vrouwen Topklasse.

Foto’s Wiljo van Nuland

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)