Buitenveldert raakt Don Koehorst kwijt aan Telstar

Trainer Don Koehorst gaat Buitenveldert verlaten. De oefenmeester is een contract overeengekomen met Telstar, waar hij de assistent wordt van hoofdcoach Gideon Dijks. “Telstar heeft mij wel vaker gepolst maar nu werden ze opeens heel concreet.”

Koehorst was vier jaar hoofdtrainer bij Buitenveldert, maar zal in Velsen-Zuid dus de rechterhand worden van Dijks. Toch ziet Koehorst genoeg kansen bij de Witte Leeuwinnen. “Ik zal niet de klassieke assistent worden die pionnen neerlegt en hesjes uitdeelt. Ik ga er nauw samenwerken met Gideon en we gaan het echt samen doen. Ik heb de afgelopen jaren bewezen waar ik toe in staat ben en wil mijn kennis en ervaring ook meenemen naar mijn nieuwe club.”

Koehorst1

Koehorst kijkt terug op vier fantastische jaren bij de club waarmee hij in 2014 zelfs landskampioen werd. De keuze om weg te gaan was volgens de oefenmeester dan ook geen gemakkelijke. “Het was een pijnlijke keuze. Ik heb daar de afgelopen jaren echt iets moois opgebouwd en het is moeilijk om dat dan te moeten achterlaten.” Ook de spelersgroep reageerde geschokt op het vertrekt van hun trainer. “Ze waren stil nadat ik het verteld had. Ik had ze er echt mee overvallen. Maar zoals het in de voetballerij gaat zijn we daarna gewoon weer lekker gaan voetballen.”

Als hoogtepunt bij Buitenveldert noemt Koehorst uiteraard het kampioenschap maar ook de successen in de beker hebben een warm plekje in zijn hart gekregen. “Het kampioenschap is een hoogtepunt maar ook dat wij een reuzendoder in de beker waren en de profclubs het echt niet fijn vonden als ze Buitenveldert uit de kokker zagen komen.”

Verslag: Jurgen Boegborn
Foto’s: RickySportsPhotography

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!