Buitenveldert schakelt VVC uit in strijd om kampioenschap

Zaterdag derdeklasser Buitenveldert heeft de eerste echte testcase richting het kampioenschap voltooid. Net als in de heenwedstrijd werd nummer drie VVC op standaardsituaties verslagen (1-2). Volgende week wacht de topper voor de ploeg van Wilfred den Breejen tegen naaste achtervolger Zandvoort.

Deze topper in de derde klasse B had alles wat een topper nodig heeft. Veel strijd, een erg hoog tempo, twee ploegen die vol voor de winst gingen en een hoop spanning. Zeker in het eerste kwartier klapten beide ploegen er vol op in Nieuw-Vennep. Het resulteerde in twee goede mogelijkheden in de openingsfase. Namens de thuisploeg kon Kevin van Vilsteren uit de draai niet genoeg kracht achter zijn halve volley zetten en aan de andere kant kopte Maarten Verhaar uit een hoekschop rakelings over.

S1080029

Na negentien minuten leek Buitenveldert de score te openen. Nadat Verhaar de bal verkeerd raakte bij een volley schoot Antonie de Puysselaar raak, maar omdat Verhaar nog aan die treffer leek te zitten werd deze afgekeurd wegens buitenspel. Het tempo ging vervolgens wat omlaag en beide ploegen waren gelijkwaardig aan elkaar. De paar kansen die de teams kregen, waren vaak uit dode spelmomenten. Zeven minuten voor de rust kreeg Van Vilsteren nog een grote mogelijkheid, maar de middenvelder van VVC zag zijn kopbal door Sergae Kogeldans van de doellijn worden gehaald.

Van Vilsteren was de gevaarlijkste man aan Nieuw-Vennepse zijde, want een kwartier na rust kreeg hij opnieuw een goede kans op de openingstreffer. Zijn inzet van dichtbij werd door doelman Jon van der Donk nog net onschadelijk gemaakt. De 1-0 viel vijf minuten later alsnog, maar wel aan de andere kant. Een vrije trap van Ouwehand werd doorgekopt en kwam bij de tweede bal terecht bij Verhaar. Opnieuw ging de vlag van de grensrechter omhoog, maar deze keer telde het doelpunt van de gasten wel.

S1080031

VVC besloot in de slotfase alles of niets te spelen en dit leverde een paar hectische momenten op in het strafschopgebied van Buitenveldert. Bij één van die momenten werd Menno Martens aangetikt, ging naar de grond en scheidsrechter Snoek zag er een strafschop in. De aanvoerder ging zelf achter de bal staan en schoot zijn ploeg op gelijke hoogte. De blijdschap bij VVC was enorm en de thuisploeg was net klaar met vieren toen de rollen weer waren omgedraaid. Een bijna identieke situatie als bij de 1-0, met opnieuw Ouwehand als aangever en dit keer was het Oussama van Geene die het laatste tikje gaf: 1-2.

S1080023

Het slotoffensief dat VVC daarna nogmaals inzette, leverde niets meer op voor de ploeg van Rini van Roon. “Wij wisten dat deze wedstrijd, net als in de heenwedstrijd, op details zou worden beslist. De manier waarop wij de 1-0 tegen krijgen, ben ik alleen erg ontevreden over. We maken bepaalde afspraken en die worden dan niet nagekomen bij een vrije trap. De achterstand op Buitenveldert is nu zeven punten, wij gaan ons dus focussen op de derde plek en de nacompetitie.”

Buitenveldert kan zich opmaken voor de volgende topper, volgende week op eigen veld tegen Zandvoort. Winst op de concurrent, dat nu vijf punten (weliswaar een wedstrijd minder) achterstand heeft, kan de volgende stap richting het kampioenschap zijn. Den Breejen: “Het was een spannende en spectaculaire wedstrijd. Volgende week zal het tegen Zandvoort ook een mooie wedstrijd worden, die op details zal worden beslist. Het zal nog niet beslissend zijn, maar wel erg belangrijk.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zaterdag derde klasse B.