Buitenveldert strijdend ten onder

Buitenveldert is vandaag niet gepromoveerd naar de derde klasse. Op eigen veld werd er met 0-1 van Hilversum verloren. Hilversum promoveerde door dit resultaat wel naar de derde klasse. De uitslag weerspiegelde de verhoudingen op het veld. Hilversum was net iets beter vandaag, maar Buitenveldert mocht heel lang hoop houden.

Samir Ali kon gelukkig meespelen bij Buitenveldert. De spits die er dit seizoen al 39 (!) in heeft liggen was geblesseerd aan zijn enkel, maar met de nodige pijnstilling wilde hij zijn ploeg toch naar de overwinning schieten. Deze strijdlust was bij iedere speler van Buitenveldert te vinden vandaag, daar lag het niet aan. Er werd wel een ander systeem gespeeld door afwezigheid van een rechtsbuiten. Hierdoor stonden er maar twee spitsen opgesteld en vier middenvelders. Dat was misschien wel waarom de ploeg uit Amsterdam Zuid niet in zijn eigen spel kwam. Hilversum was vanaf het begin de beter voetballende ploeg en kreeg een paar kansjes. Doelman Arjen van den Dool van Buitenveldert had echter een uitstekende dag en behoedde zijn ploeg meerdere keren voor een achterstand. De lat deed ook nog een keer zijn werk. Buitenveldert kon daar slechts sporadisch iet tegenover zetten. Spits Ali kon zijn draai met zijn gevoelige enkel niet vinden. Een opstootje aan het einde van de eerste helft deed er blijk van dat beide ploegen het belang van de wedstrijd inzagen. Het was zeer verhit af en toe. Bij rust nog steeds 0-0.

In de tweede helft ontstond er een echt play-off gevecht. Buitenveldert probeerde wat het kon en Hilversum probeerde de controle over de wedstrijd te houden. Met de ingevallen Thom Pijnenburg kon Buitenveldert iets diepte erin brengen. Aan de andere kant wist uitblinker Rachid Rharissi van Buitenveldert de Hilversum spitsen buiten het strafschopgebied te houden. Tot echte uitgespeelde kansen kwam het niet, maar Buitenveldert kreeg steeds meer de hoop dat het toch ging gebeuren vandaag. Arjen Bakker probeerde het van afstand en ook Jitse Bos zag zijn schot via de keeper over gaan. Hilversum kwam er wel gevaarlijk uit af en toe, maar zolang zij niet scoorden bleef het spannend. Het laatste kwartier was het pompen of verzuipen voor Buitenveldert en in een uiterste krachtinspanning kreeg het de bal steeds meer in de zestien meter van Hilversum. Ali kon zijn faam bijna waar maken, maar hij kon net niet om de keeper heen. Met zoveel spelers voor de bal kreeg Hilversum een paar keer een grote counterkans waar het slordig mee om ging. Tot de 85e minuut. Keeper van den Dool zag meerdere spelers op zich af komen en in de kluts kon hij tot twee keer toe redden, maar de derde keer lukte dat niet. Soufian Betti van Hilversum scoorde de 0-1. Hiermee was het sprookje voor Buitenveldert uit en kon Hilversum gaan feestvieren. Gezien de gehele wedstrijd was dit een terechte uitslag, maar het was jammer dat de vechtlust van Buitenveldert niet beloond werd. Volgend jaar zal het wederom in de vierde klasse spelen.

Linksbuiten Jitse Bos was zeer teleurgesteld.
Bos:’We speelden niet ons eigen spel. Met twee spitsen spelen zijn we niet gewend, ik baal enorm. We hadden zo’n goede periode na de winterstop. Objectief gezien was Hilversum wel iets beter, dat geef ik toe.’

Spits Ali kende misschien wel de grootste deceptie.
Ali:’Ik kon vandaag niet voluit voetballen. Ik heb er alles aan gedaan. Ik blijf volgend jaar en dan gaan we er weer voor.’