Buitenveldert verslaat koploper EDO en kruipt richting eerste plaats

In de zaterdag derde klasse B heeft Buitenveldert voor een normen stunt gezorgd door het ongenaakbare EDO uit Haarlem met 5-3 te verslaan. De ploeg van Wilfred den Breejen kende een droomstart en kwam zelfs met 3-0 voor.

Al na een minuut spelen kwam Buitenveldert, dat derde staat op de ranglijst op een 1-0 voorsprong door een doelpunt van Edwin Duijst. Nog geen vijf minuten later stond het ook 2-0 toen Bjorn Ouwehand wist te scoren. EDO wist niet wat het overkwam. De ploeg uit Haarlem had tot deze speelronde pas tien doelpunten tegen gehad en nu dus twee in vijf minuten.

Tien minuten voor rust leek het duel al beslist te worden toen Richie Yeboah de 3-0 maakte. Niets was echter minder waar. Want nog voor de pauze had EDO de achterstand verkleind tot 3-2. Het rustsignaal kwam voor Den Breejen en zijn ploeg als geroepen.

Toen het na rust, na ongeveer een kwartier spelen, ook nog 3-3 werd zag het er somber uit voor de Amsterdammers. Een rode kaart aan de kant van EDO zorgde echter weer voor de ommekeer. Met twee doelpunten werd Ebenezer Ntim, beter bekend als Kofi, de matchwinnaar (5-3).

Omdat VVC wel won blijft de achterstand van Buitenveldert op de koploper vier punten. EDO is inmiddels tot op een punt genaderd. Kijk voor alle uitslagen, de stand en het programma op de klassenpagina van zaterdag 3B.

Foto archief Jeroen de Kock: Buitenveldert trainer Wilfred den Breejen