Buitenveldert viert jubileum met promotie naar derde klasse

SC Buitenveldert heeft door een 3-1 overwinning op Stormvogels promotie afgedwongen naar de derde klasse zaterdag. De ploeg van trainer Wilfred den Breejen zorgde er daarmee ook voor dat Stormvogels volgend seizoen een treetje lager speelt.

De eerste wedstrijd in IJmuiden eindigde in 1-1. Een overwinning was noodzakelijk om te promoveren. En dat ook nog op de dag dat de club het 40-jarig jubileum vierde. Buitenveldert domineerde de gehele eerste helft. Grote kansen werden niet gecreëerd, maar de Zuid-Amsterdamse formatie was wel gevaarlijk voor het doel. Stormvogels moest het doen met slechts één kans. Die kans had wel de 0-1 moeten betekenen, maar er werd slordig omgesprongen met de mogelijkheid.

Op slag van rust zette linkshalf Arjen Bakker Buitenveldert op voorsprong. De keeper was kansloos toen hij de bal schampte bij een indraaiende vrije trap van Matthijs Egger. Drie minuten na rust was het alweer raak voor de thuisploeg. Richie Yeboah kon simpel binnentikken toen de opkomende rechtsbuiten Edwin Duijts de bal aan zijn medespeler gunde.

Stormvogels was rijp voor de slacht, maar in de 66ste minuut werd het toch nog spannend. Een vrije trap op zo’n 17 meter voor het doel werd binnengeschoten door Nick Hoek. De wedstrijd ging vervolgens op en neer. Kofi Ntim maakte aan alle spanning een eind door in de 86ste minuut de 3-1 binnen te schieten. Op de rand van het strafschopgebied besloot hij hard uit te halen. De bal belandde in de verre hoek.

Smetje op de wedstrijd was dat Buitenveldert-doelman in zijn laatste duel als keeper van het eerste weer niet de nul wist te houden. Het al geplande jubileumfeest werd door de promotie nog grootser gevierd.