Buitenveldert (vrouwen) grijpt tegen Woezik eerste driepunter

De vrouwen van Buitenveldert hebben de eerste drie punten van dit seizoen binnen. Op eigen veld werd Woezik met 2-0 verslagen door de ploeg van Erwin Tump, die na twee nederlagen van de hatelijke nul af is in de Topklasse.

Buitenveldert begon heel fel aan het duel, zette Woezik meteen vast op de eigen helft en dit leidde na vijf minuten al tot de openingstreffer. Jessica van Geemen zette Rochelle Poepon vrij voor de keepster: 1-0. Hierna volgde een rommelige fase waarin beide teams geen grip op de wedstrijd konden krijgen. Dat veranderde nadat de thuisploeg de score verdubbelde. Door goed doorjagen van Mandy de Boer kreeg Van Geemen de bal, zag de aanvoerder de keepster ver voor haar doel staan en schoot vanaf dertig meter raak: 2-0.

Met een 2-0 voorsprong op zak hadden de Amsterdammers de controle in handen. Woezik bleef in de tweede helft aanhouden, wat resulteerde in twee één-op-één-kansen, waarbij Kaylee Moerland goed op haar plek stond om het doel schoon te houden. Buitenveldert was nog dicht bij de 3-0, alleen stond de lat een treffer van Fleur de Ligt in de weg.

De eerste drie punten kwamen niet meer in gevaar voor de thuisploeg, die door de eerste zege naar de tiende plaats zijn gestegen. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de Topklasse vrouwen.