Home / Algemeen / Buitenveldert Vrouwen onderuit in beker

Buitenveldert Vrouwen onderuit in beker

De bekerwedstrijd van de Buitenveldert vrouwen tegen topklasser Be Quick 28 werd vanwege de nieuwe coronamaatregelen vooruit gehaald. In plaats van op 18 december, werd het duel al op 4 december gespeeld.

Buitenveldert trad aan met een voltallige selectie inclusief opnieuw 4 meiden van de MO17. 

Het begin van Buitenveldert was dramatisch, want ondanks de waarschuwingen vooraf van de trainer over de speelstijl van de tegenstander stond men na 5 minuten met 0-2 achter. Vervolgens loop je volgens het cliché, “achter de feiten aan”.  Dit was in dit geval ook zo. Pas na 20 minuten herpakte Buitenveldert zich en werd het meer een wedstrijd. Vlak voor rust viel echter de 0-3 door een eigen goal.

Na rust ging Buitenveldert, volle bak druk zettend, de strijd aan om terug te komen in de wedstrijd en werd het weer een wedstrijd tussen 2 gelijkwaardige teams. In het laatste kwartier vloeiden de krachten echter weg en wist de tegenstander nog 2 keer te scoren wat een nogal geflatteerde 0-5 eindstand opleverde. Buitenveldert had nog 1 kans via Noor Smit, zij omspeelde de keeper maar kreeg de bal uit een moeilijke hoek helaas niet in de goal.

Al met al een verdiende overwinning voor Be Quick 28 en het bekeravontuur van dit seizoen helaas voorbij voor Buitenveldert. 

Tekst: Michael Groen 

Pre-order de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)