Buitenveldert wint periodetitel

SC Buitenveldert heeft op het eigen veld tegen Sporting Martinus de periodetitel weten binnen te slepen. De heren van zaterdag 1 zegevierden met 3-1 en mogen zich gaan opmaken voor de nacompetitie.

Buitenveldert is aan een opmerkelijk sterke reeks bezig. Voor de kerst stond het team van Barry Vriens na een aantal nederlagen een keer tiende, maar na de winterstop werden alle wedstrijden gewonnen. Inmiddels is de Amsterdamse club geklommen naar een mooie tweede plek achter kampioen Legmeervogels.

De wedstrijd begon rustig, beide ploegen speelden met een gesloten defensie en er werden nauwelijks kansen gecreëerd. Na een ongeveer een half uur spelen kwam Buitenveldert op voorsprong na een prachtige goal van Tiago Caetano-Brazia. Hij kwam aan de rechterkant door en schoot de bal prachtig hoog in de verre hoek.

Na rust maakte Sporting Martinus na een kwartier spelen gelijk na een ongelukkige actie in de verdediging, maar Buitenveldert kwam een minuut later alweer op voorsprong. Jitse Bos stond op de goede plaats. Hij kon makkelijk binnen tikken na een mooie actie van spits Samir Ali, die tien minuten voor tijd nog een strafschop verzilverde. Door de overwinning is Buitenveldert zeker van de periodetitel en dus een plaats in de nacompetitie.

Buitenveldert zal gaan spelen in een poule van vier. Zaterdag 19 mei staat de eerste wedstrijd op het programma. Op 2 juni is duidelijk of Buitenveldert promoveert naar de derde klasse.

Kijk voor het nacompetitie schema op de speciale pagina. Komende week zullen we zo vele mogelijk ploegen invullen.